Socialdemokraterne har en ny plan mod lægemangel

Yngre Læger tager pænt imod S-forslag om uddannelse, men den socialdemokratiske kæde hopper af på en anden strækning, mener lægerne

Esben Agerlin Olsen
Socialdemokratiet vil forsøge at vaccinere mod lægemangel med sit nye forslag. Arkivfoto: Martin Ballund/Ritzau Scanpix
Folketingsvalg 2019 15. maj 2019 06:00

THISTED: En ny kur mod lægemangel er fundet under valgkampen. Socialdemokratiet vil flytte mere - et halvt år mere - af uddannelsen til praktiserende læge ud i lægepraksis i stedet for på et hospital. Det fortalte partiet mandag med få linjer i et nyt udspil om velfærd. Partiformand Mette Frederiksen vil under et besøg på UCN i Thisted onsdag eftermiddag fortælle mere om lægeforslaget, som ikke fik den store opmærksomhed i første omgang.

Forslaget kommer oven i partiets forslag om, at nyuddannede læger efter at have afgivet lægeløfte skal have pligt til at arbejde et halvt år i en praksis i et område med lægemangel.

- Den helt store udfordring i sundhedsvæsenet i dag er, at stadig flere danskere mangler en praktiserende læge, siger Mette Frederiksen. Og borgerne i lægetynde områder er med til at betale for uddannelse af læger, påpeger hun.

Foreningen af Yngre Læger kalder det socialdemokratiske forslag for ”konstruktivt”, når det gælder omlægningen af hoveduddannelsen for praktiserende læger.

- Kæden hopper dog helt af, når de fastholder tjenestepligten, siger Yngre Læger i et tweet. - Det er en både dyr og dårlig løsning.

I dag er den almen medicinske speciallægeuddannelse på fire et halvt år. Heraf er to år i almen praksis, mens to et halvt år er på sygehus.

Tema: Folketingsvalg 2019

Vis flere

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...