Socialminister vil skabe venskaber mellem flygtninge og danskere

Karen Ellemann (V) opfordrer civilsamfundet til flere tiltag, der kan skabe bedre integration gennem venskaber

Social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V), vil have flere flygtninge ud i de danske klubber og foreninger. Det fortæller hun efter et integrationsmøde onsdag aften, hvor ledere fra de største frivillige organisationer i Danmark har været samlet i Eigtveds Pakhus i København.

- Det er vigtigt, at vi sikrer, at alle flygtninge får en dansk ven. Og den bedste måde at sikre det på er ved, at civilsamfundet tager imod, siger hun til Ritzau.

Karen Ellemann nævner Røde Kors program "venner viser vej," som et godt eksempel på, hvordan civilsamfundet kan hjælpe flygtninge til en bedre integration i Danmark. Programmet går ud på, at man kan melde sig som frivillig ven for en flygtning.

Karen Ellemann ser gerne flere af den slags tiltag.

- Det er der brug for. Det i forvejen stærke foreningsdanmark skal huske, at deres tilstedeværelse er vigtig især i den situation vi står i, siger hun.

Spørgsmål: Skal I gøre mere politisk for, at civilsamfundet får bedre rammer til at hjælpe integrationen på vej?

- Vi har søsat en frivillighedspakke i forbindelse med satspuljeaftalen. Og nogen af de aktører, der modtager midler i den pakke er Center for Socialt Ansvar og frivilligcentre i kommunen, siger Karen Ellemann.

Spørgsmål: Så ikke nye politiske tiltag?

- I aften har ikke handlet om at lave politiske udspil, men om at vi skulle skabe et mødested, hvor civilsamfundet har kunnet diskutere hverdagsintegration, siger hun.

Karen Ellemann opfordrer desuden til, at organisationer og klubber fokuserer på mennesker bag flygtningene.

- Vi har lagt vægt på, at man ikke skal fokusere på, at der er kommet en flygtning til fodboldholdet, men bare, at man har fået en ny medspiller.

Blandt nydanskere er 64 procent idrætsaktive.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.