Socialpædagoger: FOA ser spøgelser

Formand er ikke bange for at blive trynet ved overenskomstforhandlinger

Formanden for socialpædagogerne, Benny Andersen, er ikke bange for at blive trynet ved overenskomstforhandlingerne. Arkivfoto

Formanden for socialpædagogerne, Benny Andersen, er ikke bange for at blive trynet ved overenskomstforhandlingerne. Arkivfoto

NORDJYLLAND:Mens FOA-formand Dennis Kristensen taler om, at de lockoutede lærere kun er de første offentligt ansatte, der skal have tæsk ved overenskomstforhandlinger, lyder der anderledes toner fra formanden for socialpædagogerne, Benny Andersen, Nibe, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

- Jeg har ikke nogen fornemmelse af, at der er lagt en stor masterplan for, at andre områder i den offentlige sektor skal i spil næste gang, siger han.- Men vi må selvfølgelig forberede os og ruste os og lære af, hvad der er sket denne gang, siger Benny Andersen.

Forudser bøllebank

Dennis Kristensen, formand for knap 200.000 fortrinsvis offentlig ansatte, frygter, at de ved overenskomstforhandlingerne i 2015 bliver angrebet, så de kommunale arbejdsgivere skal kunne ændre på arbejdstiden uden varsel og uden ekstra betaling.

Han forudser bøllebank. Benny Andersen er uenig.

- Jeg synes, det er at fremmale et spøgelse, som vi ikke ved, kommer, siger formanden for 36.000 socialpædagoger, der blandt andet arbejder med udsatte børn og unge, handicappede, psykisk syge og hjemløse.

Intet angreb på arbejdstiden

Formanden vil dog ikke afvise, at nye faggrupper mødes med krav om arbejdstiden i stil med lærerne.

- Så må vi handle ud fra det, siger han.

Samtidig er han enig med mange andre fagforeningsformænd i kritikken af, at folkeskolereformen er kædet sammen med overenskomstforhandlingerne.

- Jeg synes, det er forkert, at man har forudsat, at en bestemt reform skal finansieres via en overenskomst. For så har man jo på en eller anden måde dikteret resultatet, siger han.

De aftaler, han har lavet i denne omgang med Kommunernes Landsforening om arbejdstid, peger ikke i retning af angreb på arbejdstiden, mener han. Det lykkedes hans forening at afvise en række krav fra KL i denne omgang, påpeger han.

- Vi bruger også politikerne

Til gengæld har socialpædagogerne lavet nye partnerskabsprojekter om arbejdsmiljø og faglig kvalitet, fortæller formanden.

Benny Andersen, selv socialdemokrat, kan ikke se noget underligt i, at politikerne har en mening om overenskomstforhandlingerne.

- Vi bruger jo også politikerne, når vi synes, det kan fremme vores sag, siger han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.