Danmark

Socialrådgivere: Drop bureaukrati i jobcentre

Akutpakkens tiltag er gode, men ud over øget fokus på jobformidling, burde regeringen afskaffe kontrolhysteri.

Socialrådgivere: Drop bureaukrati i jobcentre

Mindre papirarbejde, færre registreringer og mere reel jobformidling.

Hvis man spørger formanden for Dansk Socialrådgiverforening, Bettina Post, sætter regeringens akutpakke i virkeligheden bare fokus på meget af det, som jobcentrene allerede burde lave.

Hun mener, at akutpakken er et fint sted at starte, men hun savner, at den bryder med det bureaukrati, der hersker på jobcentrene.

- Det, at man skruer op for den intensive jobformidling og jobsøgning sammen med de ledige, er i virkeligheden det, man som ledig forventer sig, når man kommer i jobcentret.

- Men det er det, man gør aller mindst af lige nu, fordi medarbejderne har så meget andet, de skal bruge deres tid på, siger hun.

Bettina Post er glad for, at der nu sættes fokus på det, som de ledige i virkeligheden ønsker sig af deres jobcenter, men hun ville ønske, at man samtidig fulgte initiativet til dørs, ved at minimere kontrollen.

-Jeg savner, at man forholder sig til noget af det meningsløse, bureaukratiske registrerings- og kontrolarbejde, som både socialrådgiverne og de andre i jobcentrene bruger en masse tid på nu, siger hun.

Et andet problem ved akutpakken er ifølge Bettina Post, at mange job ikke bliver annonceret via jobnet, fordi vi i høj grad finder arbejde via kontakter og netværk.

- Hvis jobcentrene skal kunne hjælpe bedst muligt, skal de have flest mulige job at henvise til.

- Derfor bliver man nødt til at forpligte arbejdsgiverne til at sikre, at hvilken som helst ledig stilling, om det så er et tremåneders vikariat bliver annonceret på jobnet. Jeg har jo hørt arbejdsgiverne sige, at der er masser af arbejde at få, siger hun

Hun tror dog ikke, der er nogen, som mener, der er job til alle ledige.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.