Socialrådgivere: Fin idé at afskaffe matchgrupper

Socialrådgiverforeningen er med på at afskaffe matchgrupper. I stedet skal indsatsen individualiseres.

Socialrådgivere: Fin idé at afskaffe matchgrupper

Afskaffelsen af de sociale matchgrupper, der inddeler kontanthjælpsmodtagere i tre kategorier, er en fin idé.

Det mener formanden for Dansk Socialrådgiverforening, Majbrit Berlau, efter at beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) i Politiken onsdag siger, at hun regeringen som led i en kommende kontanthjælpsreform helt vil afskaffe det omdiskuterede matchgruppesystem.

- Det ligger sådan set meget godt i tråd med, hvad vi selv har argumenteret for. Matchgrupper er bare et bureaukratisk værktøj. Det er ikke det, der laver indsatsen, siger Majbrit Berlau.

Regeringen vil endnu ikke løfte sløret for detaljerne i kontanthjælpsreformen. Derfor er det endnu uvist, om matchgrupperne erstattes af et andet system.

I Dansk Socialrådgiverforening har man netop færdiggjort et eget udspil på området, hvor man mener, at indsatsen skal være mere helhedsorienteret og samtidigt skal systemet være i stand til at levere løsninger, der i højere grad er skræddersyet til den enkelte.

- Med matchgruppesystemet lægger man op til meget standardiserede løsninger. Dem der er i gruppe 2, får bare en "løsning 2" og så er alt godt. Sådan er det bare ikke med mennesker, siger Majbrit Berlau.

Hun peger på, at kontanthjælpsmodtagere repræsenterer forskellige og ofte komplekse sociale problemstillinger.

- Og sådan skal de også mødes, siger hun.

Helt afskaffe muligheden for at putte kontanthjælpsmodtagere i kategorier, vil socialrådgiverne imidlertid ikke.

I stedet for de tre matchgruppekategorier ønsker Dansk Socialrådgiverforening to kategorier: De der er klar til et arbejde, og de der først skal gøres klar.

- Det er så vigtigt, at vi får gjort alvor af det rummelige arbejdsmarked. Det nytter ikke, at vi kræver folk i arbejde, hvis ikke arbejdsmarkedet kan rumme dem, siger Majbrit Berlau.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.