Danmark

Socialrådgiverne ser positivt på flere underretninger

I hele landet er der flere, der underretter om børn i mistrivsel, siger Dansk Socialrådgiverforening.

Hvis vi oplever, at barnet inde hos naboen ikke trives, eller hvis en lærer mærker, at en af de unge i klassen ikke har det så godt, så tøver vi ikke med at underrette kommunen.

Sådan lyder det fra Dansk Socialrådgiverforening, som oplever en stigende udvikling af underretninger i alle af landets 98 kommuner.

- Der er skærpet opmærksomhed på børn i mistrivsel. Både hos privatpersoner og pædagoger, lærere, sundhedsplejersker og andre fagfolk, siger formand for Region Nord Mads Bilstrup.

Tal fra 24 hovedstadskommuner og Ankestyrelsen, som DR P4 København har indsamlet viser, at kommunerne i 2014 i gennemsnit fik 49 underretninger per 1000 børn, og at tallet i 2015 er steget til 72.

Men det er altså ikke kun i hovedstadsområdet, men i hele landet, at man mærker, at alle er hurtigere på aftrækkeren, siger Mads Bilstrup.

- Det skyldes især erfaring fra dårlige sager i Brønderslev og Rebild Kommune, men også fordi, at der er en stigende politisk opmærksomhed på, at vi langt tidligere skal ind i sager, hvor der er en begrundet mistanke.

- Det er positivt. Hellere en underretning for meget, end en underretning for lidt, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.