Søfolk er strandet i Horsens efter dansk konkurs

Dansk skibsreder er gået konkurs og lader skib og søfolk sejle i egen sø i Horsens.

Søfolk er strandet i Horsens efter dansk konkurs

I Horsens sidder fire søfolk på skibet Vega. Der har de siddet i mere end to uger - uden løn - og snart uden mad. For skibsrederen er gået konkurs - og har efterladt skibet bag sig. Det er en skæbne, der rammer flere og flere søfolk, skriver dr.dk.

- Som det er lige nu - der aner vi absolut intet om vores fremtid, siger Gintaras Duobinis, kaptajn på skibet M/V Vega i Horsens, til DR Nyheder.

Han er sammen med tre andre søfolk strandet på tredje uge i havnen i Horsens. Det er rederiet Vega, der har adresse i Marstal, der er gået konkurs.

Siden 2008 er mindst 11 skibe over hele landet strandet på grund af en konkurs. Og på én uge er både skibet i Horsens og et skib i Assens Havn gået konkurs.

Danmarks Rederiforening mener heller ikke, at det er rimeligt over for de udenlandske søfolk. Men vicedirektør Pia Voss peger på, at de rederier, der sejler under udenlandske flag - som for eksempel Rederiet Vega - ikke er underlagt de danske regler.

- Det har intet at gøre med det, vi driver i Danmark, nemlig kvalitetsskibsfart, siger hun til DR Nyheder.

Pia Voss understreger, at der er nye internationale regler på vej, som netop burde komme en stor del af de strandede søfolk til undsætning. Der er nemlig lavet en international konvention, der træder i kraft 20. august i år.

Fagforbundet 3F tilbyder de strandede søfolk mad og drikke og vil mandag tage kontakt til Handelsflådens Velfærdsråd for at få dem til at lægge penge ud til en flybillet til de strandede sømænd.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.