Søgningen efter kropsdele i de franske alper er afsluttet

Identificeringen af ofre fortsætter, men søgningen efter ligdele er stoppet, oplyser de franske myndigheder

Efterforskere har afsluttet deres arbejde med at finkæmme området i de franske alper for at finde flere kropsdele i området, hvor Germanwings-flyet styrtede ned 24. marts. Et styrt, der kostede alle 150 personer om bord livet.

- Men eftersøgningen efter ofrenes personlige ejendele fortsætter, oplyste en talsmand for den lokale myndighed i Alpes-de-Haute-Provence til nyhedsbureauet Reuters lørdag.

Han fortalte samtidig, at det tyske luftfartsselskab Lufthansa har hyret et specialfirma til at fjerne vragrester fra flyet under ledelse af den franske anklagemyndighed.

Lufthansa ejer lavprisselskabet Germanwings.

Arbejdet med at identificere de 150 personer, der var om bord på det tyske Airbus A320-fly vil fortsætte med analyser af dna-profiler, hvilket kan tage flere uger. 150 forskellige dna-profiler er blevet fundet på ulykkesstedet.

Den franske anklagemyndighed har dog advaret om, at fundet af dna-sporene ikke nødvendigvis betyder, at alle ofre for ulykken nu er fundet.

Så snart noget dna er blevet matchet med et af ofrene, får familien besked.

Arbejdet med at fjerne flyets vragdele fra ulykkesstedet vil begynde i næste uge, og arbejdet kan tage op til to måneder, oplyser politichefen i området, David Galtier.

Germanwings-flyets anden sorte boks, den såkaldte flight recorder, blev fundet torsdag, og ifølge efterforskere, der har studeret boksen, handlede andenpilot Andreas Lubitz bevidst, da han lod flyet ramme en bjergvæg med en fart på mere end 700 kilometer i timen.

Det stemmer overens med fundet af den første sorte boks, der har optaget samtaler i flyets cockpit.

På lydoptagelserne har efterforskerne hørt, hvordan styrmanden opfordrede kaptajnen til at gå på toilettet, hvorefter han satte det tyske Airbus A320-fly på dødskurs.

Styrtet var så voldsomt, at flyet blev slået i småstykker.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.