Hirtshals

Søheste fra Legoland til oceanariet

Og de er ikke ikke en gang særligt klodsede at se på ...

Oceanariets nye søheste er hentet i Billund.

Oceanariets nye søheste er hentet i Billund.

HIRTSHALS:Nordsøen Oceanarium har siden 2010 haft et akvarium med søheste. De små hestelignende fisk fascinerer rigtig mange af gæsterne og er nogle af de mest fotograferede dyr på stedet.

Søhestene bliver ca. 4 år gamle. De yngler gerne i fangenskab, men da grundbestand er fra samme kuld, er det vigtigt hele tiden at tilføre nyt blod for at forhindre indavl. Søheste er fredet i naturen, så derfor skal de være opdrættet i fangenskab.

- Heldigvis har Oceanariet masser af gode samarbejdspartnere i akvarier i hele Europa. Denne gang er det akvariekollegerne i Legoland der er leveringsdygtig. Tidligere har Timmensdorf Zoo i Tyskland leveret dem. Personale fra akvariet i Hirtshals drog fredag til Billund for at hente de små charmerende fisk. Det drejer sig om den art der hedder Big-belly seahorse Hippocampus abdominalis, der ikke har et dansk navn. Det er nemt at se kønsforskel da hannen har en blød, rund pung lige under maven til at opbevare ungerne i. Ja, det er hannerne der står for den del af formeringen, oplyser oceanariet i en pressemeddelelse.

Søhest-arten lever i New Zealand og i Australien, men der findes en lignende art i den sydlige del af Nordsøen, nærmere bestemt i den engelske kanal/Themsen. Søheste æder mysis og artemia som er meget små krebsdyr. De små charmerende dyr kan allerede ses i udstillingen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.