Aalborg

Sømand, superbåde og sildehajer

Regatta på havnen i Aalborg tiltrak både små og store

11
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foto: Michael Koch

AALBORG:Efter en regnfuld første dag tiltrak den årlige regatta på havnen i Aalborg lørdag et utal af mennesker.

Mange kom for at overvære det store Powerboat P1 race, men der var også mange, som bare gik en tur eller deltog i de forskellige aktiviteter for børn og voksne.

- For mit eget vedkommende er det nok skibene, der trækker. Men børnene er mest vilde med børneområdet og de mange sjove fisk og aktiviteter, fortalte Stine Damtoft, der blandt andet havde børnene Kasper og Nanna med. Og som flere andre skulle de blandt andet prøve at klappe Limfjordsmuseets haj med de farlige tænder.

- Folk er meget nysgerrige og vil gerne vide mere om, hvad vi er for nogen. Og så inviterer vi dem på muslinger og opfordrer dem til at komme og besøge os i Løgstør, forklarede Finn Jensen fra Løgstør Købstads Vægterlaug, som patruljerede kajområdet sammen med Leif Myrup.

De er begge medlemmer af det Shanty-kor, som fik ideen til vægterlavet i forbindelse med byens 500 års jubilæum.

- Det er jo en tradition, som stammer helt tilbage fra 1781, hvor Michael Jørgensen blev ansat til at bevogte byen om natten som værn mod ildebrand, tyveri og skarnsfolk, påpegede Finn Jensen.

- Ja, og nu har vi jo ikke længere noget politi i Løgstør, så det kan da være, der bliver brug for os igen, jokede Leif Myrup.

På sejlskibene - navnlig det store russiske Mir - var der dagen igennem mange gæster, og brandbilerne fra Aalborg Beredskabscenter var også et klart hit.

- Det er bare noget, der duer, fortalte Morten Koch, som havde taget sin tre-årige søn Adam og hans lillesøster på to med til regatta.

- Vi var her også sidste år, men der var han for lille til at komme op i en rigtig brandbil. Så det er jo fedt, at det kan lade sig gøre nu, tilføjede den stolte far.

Aalborg Regatta varer som sædvanlig hele weekenden.

- Vi har været her før. Men vejret i år er bedre, og det er altid en god ting, når der er lidt mere liv og lidt mere at se på på havnen, mente Stine Damtoft.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.