Søndag med fart på

En ældre Toyota Supra ”drifter”, idet føreren bevidst overstyrer den i svinget under dagens kørsel. Det pletvis glatte føre gav deltagerne mange ekstra udfordringer ved årets løb.
14. november 2016 07:59

Rå motorer, hjul-spin og entusiastiske tilskuere hører motorløb til. Sådan var det også, da Motorsport Nordjylland søndag inviterede til årets "Herregårdsløb", som blev kørt i Nørresundby.

Det mere end 50 år gamle løb har sit navn, da det oprindeligt havde de himmerlandske herregårde som slutmål.

Sådan er det ikke mere. Nu fungerer løbet som Motorsport Nordjyllands klubrally-finale for 2016, fortæller Åge Keseler Kirketerp, presse-talsmand i Motorsport Nordjylland.

- Ved et klubrally kan alle være med. Mange kører i biler, der er let ombyggede, men man kan også køre i den sædvanlige bil, som man plejer at bruge til dagligt, fortæller Åge Keseler Kirketerp.

Rally-sporten har plads til såvel små, ydmyge microbiler som store, voldsomme volvoer. Deltagerne bliver delt ind i klasser efter motorstørrelse og typen af dæk, så alle konkurrerer på lige vilkår.

I året herregårdsløb deltog i alt 56 biler med mandskaber fra hele Jylland.

Klubrally køres typisk på industri-arealer og store p-pladser, der spærres af, mens der køres. Sådan var det også ved søndagens klubrally i Nørresundby, hvor der blev kørt på fem baner - ved Tech College, Sawo, Nordjysk Auto-ophug, Daarbak og Aalborg Flyvestation. Bortset fra Aalborg Flyvestation, hvor der blev kørt i alt fem kilometer, bød de øvrige baner blot på en til to kilometers kørsel.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...