Ishockey

Sønderjyske sætter kurs mod DM-finalen

Sønderjyske overlevede tre gange to minutter i undertal, inden de udnyttede fynboernes ture i straffeboksen

Sønderjyske lammetævede Odense og har kurs mod DM-finalen.Foto: Scanpix

Sønderjyske lammetævede Odense og har kurs mod DM-finalen.Foto: Scanpix

ODENSE:Ishockeymandskabet fra Sønderjyske har for alvor sat kurs mod DM-finalen. Tirsdag aften vandt sønderjyderne så sikkert som 4-1 ude over Odense Bulldogs, og dermed er sønderjyderne blot en enkelt sejr fra at løse billet til finalen.

I søndags var sønderjyderne heldige med at vinde på egen is i en dramatisk semifinale, der først blev afgjort efter halvanden periodes ekstra spil.

Odense lignede længe en vinder af den kamp, og nedturen i overtiden gjorde uden tvivl ondt.

Alligevel kom odenseanerne bedst ud til tirsdagens kamp i den fynske hovedstad. Sønderjyderne var under pres og måtte ty til ufine metoder, hvilket betød tre sønderjyske udvisninger i første periode.

Odense fik dog ikke udnyttet overtalsmulighederne til at bringe sig i front, og det blev dyrt.

I anden periode, var det hjemmeholdets spillere, der på skift måtte til afkøling for strafbare handlinger, og gæsterne var anderledes effektive i overtal.

Efter en hurtig scoring i anden periodes andet minut af canadiske Brock Hooton begyndte det fynske udvisnings-mareridt, som blev afgørende for kampens resultat.

Først røg Mathias Thinnesen ud, det udnyttede Steffen Frank og scorede til 2-0.

Midtvejs i perioden røg to fynske spillere ud kort efter hinanden, og i anden omgang måtte det fynske forsvar give fortabt overfor Brock Hooton, der med sin anden scoring øgede til 3-0.

Odense fik en nødvendig lynscoring i tredje periodes første minut ved Andreas Sundin, men få minutter senere gjorde Jason Walters det til 4-1.

Sønderjyske fører nu 3-1 i kampe i serien, hvor der spilles bedst af syv. Med en sejr hjemme i Vojens på torsdag kan sønderjyderne spille sig i årets DM-finale mod enten Frederikshavn eller Rødovre.

Og kikser det torsdag, har Sønderjyske yderligere to muligheder for at booke den ene plads i finaleserien./ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst