Sønderjyske-træner: Det handler stadig om at overleve

Selv om Sønderjyske vandt sølv i den seneste superligasæson, går klubben blot efter en placering i top-ti.

Europa league kval. kamp mellem Sønderjyske og norske Strømsgodset Europa League kvalifikation SønderjyskE - Strømsgodset 14. juli 2016 Sydbank Park Foto: Scanpix/Frank Cilius

Europa league kval. kamp mellem Sønderjyske og norske Strømsgodset Europa League kvalifikation SønderjyskE - Strømsgodset 14. juli 2016 Sydbank Park Foto: Scanpix/Frank Cilius

Sønderjyske har fået en god opvarmning til sæsonstarten i Superligaen. Klubben spillede torsdag aften sin første kamp i Europa League med succes, da sønderjyderne vandt 2-1 hjemme over den norske klub Strømsgodset.

Trods sidste sæsons sensationelle sølvmedaljer vil Sønderjyske-træner Jakob Michelsen ikke skrue forventningerne til sit hold i vejret.

- Målsætningen bliver først meldt ud, når transfervinduet lukker, for inden da kan man alligevel ikke komme med en realistisk målsætning.

- Men målsætningen i Sønderjyske handler altid om at overleve, og med den nye struktur handler det jo om at komme i top-ti for at undgå at komme i nedrykningsspillet, siger Michelsen.

Den nye struktur i Superligaen betyder, at ligaen bliver delt op efter 26 runder. De otte dårligste hold havner i et gruppespil, hvor de fire dårligste skal spille om nedrykning.

Sønderjyske havde rekordstor tilskueropbakning på stadion i den seneste sæson, og torsdag aften kunne holdet spille for fuldt stadion til debuten i Europa League.

Michelsen tager det som et privilegium, at mange givetvis vil have høje forventninger på grund af sølvet, men klubben vil stadig holde fast i sin ydmyghed.

- Vi håber selvfølgelig at kunne ride videre på bølgen, men vi er også meget bevidste om den svære sæson to. Jeg kan blandt andet nævne, dengang Herfølge blev dansk mester og rykkede ned året efter.

- Det er ikke kun fysisk, men også mentalt, at der venter os en stor udfordring, men jeg er sikker på, at klubbens dna vil skinne igennem i den kommende sæson, og ydmyghed er en del af det.

- Vi kan altid gå efter at ende så højt som muligt, men der bliver ikke budgetteret med mere end en tiendeplads.

Søndag tager klubben igen hul på Superligaen, når den hjemme møder AGF.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.