Sønderjyske-træner efter sent point: Føles som en sejr

Et sent point mod FC Nordsjælland skal give Sønderjyske et moralsk boost frem mod de kommende kampe.

Superliga. FC Nordsjælland - SønderjyskE Foto: /ritzau/Jens Dresling

Superliga. FC Nordsjælland - SønderjyskE Foto: /ritzau/Jens Dresling

For en uge siden var Sønderjyskes spillere helt nede i kulkælderen, da de hjemme mod AC Horsens havde smidt en ellers sikker 2-0-føring i det sidste kvarter i en kamp, der endte 2-2.

Fredag aften var rollerne så vendt om, da Sønderjyske gæstede FC Nordsjælland.

Her var gæsterne nede med to mål, men på to mål i det sidste kvarter, afsluttet med Kees Luijckx’ udligning dybt inde i overtiden, fik Sønderjyske 2-2.

Præstationen lod ellers meget tilbage at ønske, men moralen ved at sikre et sent point kan træner Claus Nørgaard tage med sig.

- Det giver et moralsk boost at komme tilbage. Det føles lidt som en sejr, når man scorer kort før tid, siger Nørgaard, der fem gange i sæsonen har set sit hold smide point i slutfasen af kampene.

- Det betyder meget at hente et point som det her, for det sætter nogle streger i regningen. Når det bliver gjort op efter 26 runder, kan vi måske godt ærgre os over nogle af de point, vi selv har mistet i slutfasen, for vi har leveret gode præstationer, men bare ikke over 90 minutter.

- Vi har lavet næsten to mål i snit, så derfor er det lidt skuffende, at vi ikke har fået flere point, end vi har. Vi har lukket for mange mål ind, og det skal vi have rettet op på.

At rette op på det defensive, hvor 16 mål er lukket ind i 10 kampe, er måske lettere sagt end gjort for Nørgaard.

Anfører Marc Pedersen er ude i otte uger, mens hans afløser, Stefan Gartenmann, fik rødt kort mod FC Nordsjælland.

- Vi er et hold under opbygning, efter at vi har mistet syv stamspillere de seneste to transfervinduer. Så de automatismer og de små ting kommer først, når spillerne får flere kampe sammen, siger Nørgaard.

- Jo flere gange vi er nødt til at ændre i opstillingen, jo sværere bliver det, men så må vi kompensere med en større koncentration og en større ærgerrighed i forhold til det defensive.

Gartenmanns karantæne kan betyde et comeback til veteranen Anders Egholm, som Sønderjyske tidligere på ugen skrev kontrakt med.

- Vi skal nok finde en løsning, der er flere muligheder. Egholm kan være en mulighed, men han har et efterslæb rent fysisk, da han måtte holde tre ugers total pause, efter at han fik en hjernerystelse, siger træneren.

- Han er også ved at være en ældre herre, så vi skal også passe lidt på ham. Men vi må se de kommende dage, hvordan han ser ud.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.