Sønderjyske-træner efterlyser brug af videoteknologi

Jakob Michelsen mener, at tiden er inde til at udnytte teknologien som en hjælp til dommerne for at undgå fejl

Sønderjyske tabte fredag med 1-2 til AaB i Alka Superligaen. Tommy Bechmann havde bolden i nettet til 2-2, men scoringen viste sig efterfølgende at være fejlagtigt underkendt af dommer Jakob Kehlet.

Cheftræner Jakob Michelsen påpeger, at tiden er inde til at bruge videoteknologi i landets bedste række.

- Fodbolden går så stærkt nu, at vi er nødt til at være nytænkende og udnytte den teknologi, der er til rådighed. Det er uge efter uge, at der er tvivlsomme kendelser, og man kunne lave en hel stilling med og uden afgørende kendelser.

- Pengene er efterhånden blevet så store i fodbold, og det vil jo være til at brække sig i lårfede stråler over, hvis vi eksempelvis efter sæsonen står og mangler et point. Det er synd for fodbolden, og for en uge siden var det FC Nordsjælland, der blev snydt, siger han.

Han efterlyser, at fokus bliver rettet de rigtige steder.

- I stedet for at snakke om femte- og sjettedommere kan man få en mand til at sidde ude i tv-vognen eller nede ved sidelinjen med en skærm, frem for at han skal stå nede ved os og lege politimand.

- I løbet af ti sekunder kan man få et overblik, og der er også en mulighed for en challenge eller noget i den retning. Når spillet alligevel skal stoppes, giver det ingen mening, at dommeren ikke kan få en melding, siger Jakob Michelsen.

Lars Søndergaard, der står i spidsen for AaB, mener, at fejl er en del af spillet.

- Der sker fejl af og til, og mod Sønderjyske gik det vores vej, og det tager vi med. Men det er klart, at når man bliver snydt, så ærgrer man sig.

Dommer Jakob Kehlet dømte i sidste spillerunde et fejlagtigt straffespark til Esbjerg mod FC Nordsjælland.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.