SønderjyskE udlignede

DM-finalen helt lige efter to kampe

Bryan Hogan er normalt et aktiv for Frederikshavn White Hawks, men kostede mål mandag aften. Arkivfoto: Claus Søndberg <i>Pressefotograf Claus Søndberg</i>

Bryan Hogan er normalt et aktiv for Frederikshavn White Hawks, men kostede mål mandag aften. Arkivfoto: Claus Søndberg Pressefotograf Claus Søndberg

VOJENS:Det ligner en lang og udmarvende DM-finaleserie imellem Frederikshavn White Hawks og Sønderjyske. Mandag aften bragte sønderjyderne balance i regnskabet med en sejr på 5-1 efter frederikshavnsk føring på 1-0.

Det er dog fortsat White Hawks, der har hjemmebanefordel i serien, hvor tredje finale spilles fredag aften klokken 21.

Det var et Frederikshavn-mandskab, der kom svækket til den anden DM-finale, i det man måtte undvære den stærke Cam Paddock i førstekæden, der selv havde meldt fra efter at have forsøgt at træne med mandag formiddag. Cam Paddock fik et slag i en duel i den første finalekamp og døjede med hovedpine. Det betød, at Thomas Søndergaard var rykket op i førstekæden sammen med MOrten Lie og Stephane Goulet.

Alligevel lagde Frederikshavn friskt fra land, og allerede efter 15 sekunder var det Stephane Goulet, der sendte det første gode skud af sted mod Alfie Michaud i hjemmeholdets mål.

Første periode blev spillet i et højt tempo med meget få spilstop, og spillet bølgede frem og tilbage med et overtag til SønderjyskE i det de to gange var i powerplay i løbet af de første 20 minutter.

Men de åbne chancer blev det egentlig ikke til for hjemmeholdet, og periodens største tilbud tilfaldt faktisk Morten Lie, der fik en friløber, mens Phil Paquet sad i straffeboksen for en interference.

Hjemmeholdets bedste chance tilfaldt Mads Lund, mens Kasper Kristensen sad i straffeboksen - han fik midt i zonen sendt et godt håndledsskud mod Bryan Hogan, da Stephane Goulet kom lidt for sent på sin markering.

I slutsekunderne troede White Hawks så, at de tog føringen på et glimrende skud i powerplay fra Alexander Ytterell, der bragede pucken op i det nærmest målhjørne, men hornet havde lydt for periodeslut, og målet talte ikke.

Frederikshavn startede anden periode i overtal, men fik intet ud af det, og kort efter var holdet tæt på at forære en stor chance væk, da et kædeskift gik alt for langsomt, og hjemmeholdet fik en mulighed for et 3 imod 1-gennembrud, der dog løb ud i sandet.

Men Frederikshavn fik første mål på tavlen, og det skyldtes en imponerende indsats af Robin Bergman. Svenskeren erobrede selv pucken i egen zone, sendte en lang pasning op i bladet på Oscar Andersson. Hans tværpasning blev bremset og rettet af, men endte lige for skøjterne af den fremstormende Bergman, der sikkert passerede Alfie Michaud.

Hjemmeholdet fik dog udlignet midtvejs i perioden. Rene Holm lagde en farlig puck mod mål fra venstre side af zonen, men Bryan Hogan formåede ikke at samle den op - og så kunne Nikolaj Ronsethal uhindret sende pucken i det tomme net.

SønderjyskE havde herefter flere nærgående forsøg, hvor man havde held med at gå hurtigt bagom målet, og det resulterede blandt andet i et stolpeskud.

Christian Schioldan fik en pæn chance med to og et halvt minut igen i perioden på en fin pasning fra bag målet, men hans håndledsskud savnede saft og kraft.

SønderjyskE kom stærkt ud til tredje periode og havde igen stor succes med de hurtige ture bagom mål, der tydeligvis gav Bryan Hogan problemer. Et føringsmål lurede i luften, og det kom efter tre minutter. Jason Walters lagde pucken ind foran mål, og her kunne Jordan Owens afværge en glidende keeper og sætter pucken i nettet.

Herefter var White Hawks presset frem, men hjemmeholdet spillede en forrygende tredje periode og havde klart kontrol over kampen og skabte også flere gode muligheder. Blandt andet en stor mulighed midt for mål til Borck Hooton, men denne gang afværgede Hogan flot.

3-1 blev det dog ved selvsamme Borck Hooton. Pucken blev lagt på mål og efter et par styringer endte den ved Hooton, der kunne slå den ind.

Frederikshavn satsede allerede med fire minutter igen med tomt mål i forsøget på at komme tilbage, og fik endda muligheden i seks imod fire, da Patrick Asslin blev udvist. Men et skidt pucktab i midtzonen gav frit mål til Jason Walters, og derfra missede han ikke og scorede til 4-1. Og efter endnu et pucktab kunne Lasse Sandgaard score til 5-1.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.