Sønderjyske vil spille mere defensivt

For mange indkasserede mål og for lidt selvtillid sender Superligaens bundhold Sønderjyske tilbage til basis.

Sønderjyske vil spille mere defensivt

Sønderjyske er gået "back to basics", efter at holdet søndag tabte sin fjerde kamp i træk i Superligaen. Det endte 0-2 ude mod AaB.

Holdet har lukket 25 mål ind i de første 13 kampe af Superligaen, og det er simpelthen for mange, mener Sønderjyskes træner Lars Søndergaard.

- Vi er nødt til at blive bedre rent defensivt. Vi har det dårligste forsvar i ligaen - i hvert fald statistisk - og det må vi stramme op på, siger Lars Søndergaard.

Efter 1-5-nederlaget til OB i sidste uge, har Sønderjyske valgt at gå længere tilbage på banen for at lukke af for modstandernes chancer.

- Vi spiller ikke op til 100 procent i øjeblikket, fordi selvtilliden ikke er der, og derfor skal vi tilbage og finde en basis.

- Kan vi finde en tryghed og noget ro i det - og det tror jeg faktisk vi kan, for dagens indsats var ganske godkendt på det område - så kommer selvtilliden og kreativiteten med tiden.

- Men i øjeblikket kan man ikke forvente, at det bliver kreativt og sprudlende fodbold, vi spiller, siger Lars Søndergaard.

Han kan se de oplagte nedrykningskandidater - oprykkerne - FC Vestsjælland og Viborg FF være henholdsvis seks og ni point foran Sønderjyske, men det gider han ikke at spekulere på.

- Det kan godt være, at det har været noget, vi tænkte på. Men i vores situation må vi kigge på os selv og skaffe nogle resultater. Hvis vi kiggede på de andre resultater, vil vi få det ene hug efter det andet.

- Det er kun os selv, det handler om, det bliver skåret ud i pap, når man taber nogle kampe i træk og ligger dernede, som vi gør nu, siger Lars Søndergaard.

Sønderjyske ligger på sidstepladsen i Superligaen med fire point op til nedrykningsstregen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.