Sønderjyske vinder grundspillet i ishockey

Herning var ikke i stand til at snuppe førstepladsen i grundspillet i den bedste danske ishockeyrække.

1. marts 2014 22:40

Det blev Sønderjyske, som endte bedst i grundspillet i ishockey. Det står klart, efter at sønderjyderne vandt 6-3 hjemme over Esbjerg.

Dermed har Sønderjyske førsteret til at vælge modstander i kvartfinalerne, og det var den sidste ting, som skulle afklares inden slutspillet om medaljer.

Sønderjyske kom allerede foran med 3-0 i første periode, da Thomas Spelling slog til to gange, mens også Jason Walters fik scoret.

I anden periode gjorde Patrick Asselin og Henrik Nielsen det til 4-0 og 5-0, inden Colin Vock fik reduceret. Mads Lund sørgede dog for, at Sønderjyske vandt anden periode med 3-1, så det stod 6-1 før tredje periode.

Og selv om først Lasse Holgaard og siden Lance Monych fik reduceret i tredje periode, så var der kun tale om pynt på resultatet, som endte med en sikker sejr til grundspillets bedste mandskab.

Kun Herning kunne true Sønderjyske på førstepladsen, men det krævede, at Sønderjyske skulle tabe, mens Herning selv skulle vinde over Frederikshavn.

Nøjagtig det omvendte af det scenarie skete, da Frederikshavn lidt overraskende vandt 2-1 ude over Herning efter overtid. Den ordinære spilletid var endt 1-1.

Dermed tog Sønderjyske grundspillets dukseplads med 91 point efter 40 kampe, og det var fire point mere end Herning på andenpladsen.

I bundopgøret mellem Rungsted og Herlev spillede Peter Hirsch sin sidste kamp på topplan, da den tidligere landsholdsmålmand ikke fortsætter karrieren hos Rungsted.

Hirsch sluttede af med en sjælden Rungsted-sejr, da ligaens nederste hold vandt 5-2 hjemme over Herlev. Det var Rungsteds niende sejr i hele sæsonen.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...