Søren Gade går fra landbruget

Adm. direktør Søren Gade fratræder sin stilling i erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer i utilfredshed med ny ledelsesstruktur

Søren Gade forlader Landbrug & Fødevarer
Arbejdspladser 24. september 2014 15:59 - Opdateret 24. september 2014 16:55

KØBENHAVN: Adm. direktør Søren Gade fratræder sin stilling i erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer. Den tidligere forsvarsminister i VK-regeringen har ikke ønsket at fortsætte i en ny ledelsesstruktur.

Formand for Landbrug & Fødevarer, gårdejer Martin Merrild, beklager, at Søren Gade ikke længere kan være organisationens markante talsmand.

- Søren Gade har både som lobbyist og offentlig talsmand givet Landbrug & Fødevarer en endnu mere synlig placering i det danske samfund. Det vil jeg gerne sige ham stor tak for. Både landmænd og virksomheder har haft stor glæde af Søren Gades altid aktive arbejde for fødevareklyngens mange mærkesager. Det er derfor med beklagelse, at vores veje nu skilles, siger formand for Landbrug & Fødevarer Martin Merrild.

Ny vicedirektør

Landbrug & Fødevarer har for kort tid siden udnævnt en viceadm. direktør, Anne Lawaetz Ahrnung, der skal have fokus på organisationens interne udvikling. Den nye struktur har Søren Gade ikke ønsket at medvirke til.

Søren Gade siger om sin fratrædelse:

- Det har været en stor glæde at få lov at kæmpe for de mange landmænd og virksomheder, der hver dag sørger for, at vi andre kan få brød, smør, mælk og kød på bordet. Jeg synes, at L&F gennem de seneste år har formået at få endnu større gennemslagskraft som repræsentant for et af Danmarks vigtigste væksterhverv. Det arbejde er jeg glad for at have bidraget til. Jeg kan dog ikke se mig selv i den nye ledelsesstruktur, og har derfor indgået en for begge parter fornuftig aftale, der betyder, at jeg stopper i Landbrug & Fødevarer, siger Søren Gade.

Anden opsigelse på to uger

For et par uger siden opsagde et andet medlem af direktionen hos Landbrug & Fødevarer, direktør Susie Stærk Ekstrand, sin stilling med samme begrundelse som Søren Gade: at hun ikke kunne se sig selv i den nye struktur. Hun havde de seneste knap tre år været direktør for området Forretning & Marked i L&F.

Søren Gade tiltrådte som adm. direktør i Landbrug & Fødevarer 1. maj 2012.

kj.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...