Søren Kjeldsen snupper stort trofæ i irsk uvejr

Søren Kjeldsen vandt golfturneringen Irish Open efter en dramatisk runde og omspil med to andre.

Søren Kjeldsen under den sidste runde på banen i Nordirland søndag. Foto: Peter Morrison/AP/POLFOTO

Søren Kjeldsen under den sidste runde på banen i Nordirland søndag. Foto: Peter Morrison/AP/POLFOTO

Søren Kjeldsen lå inden den sidste runde af Irish Open i spidsen med to slag ned til tyskeren Maximilian Kieffer og spanieren Rafa Cabrera-Bello, men svære vejrforhold sendte danskeren ud på en skidt runde fem over par.

Det betød, han måtte ud i et dramatisk omspil, som han dog vandt på første hul.

Det var Søren Kjeldsens fjerde sejr på European Tour, men den seneste skal findes tilbage i 2009.

Den 40-årige dansker fik en skidt start på sidste runde, da han lagde ud med bogeys på de to første huller, og så var føringen blæst væk i det nordirske.

Ingen af de andre i toppen imponerede i starten, og et par stabile huller i par sendte igen Søren Kjeldsen i front på de fem slag under par.

Det mere stabile spil fik dog en brat slutning på ottende hul, hvor Søren Kjeldsen noterede en dobbelt bogey og gled ned på tre under par til en delt førsteplads med Rafa Cabrera-Bello.

Vejret var en kæmpe faktor, og det stod tidligt klart, at den, som lavede færrest fejl, ville løbe af med sejren.

På 12. hul kom så rundens første birdie for Søren Kjeldsen, som dermed gik alene i front, og trods en bogey to huller senere forblev han i førersædet, da også Cabrera-Bello havde noteret en bogey kort efter.

Kjeldsen holdt sit forspring på et enkelt slag, men på 17. hul gik det galt, og danskeren indkasserede en ny bogey, og dermed var han tilbage på en delt førsteplads sammen med to andre.

Det var Eddie Pepperell og Bernd Wiesberger, som var færdige på runden.

Danskeren havde altså chancen for at snuppe sejren med en birdie på sidste hul, men han måtte nøjes med par, og dermed var han klar til omspil med Pepperell og Wiesberger.

Og allerede på første omspilshul slog danskeren til, mens de to konkurrenter blev ramt af nerver. Kjeldsen leverede en birdie, og det var nok til at sikre hans første sejr på European Tour siden 2009.

Samtidig indkasserede han også en adgangsbillet til majorturneringen British Open med sit topresultat.

Irish Open er generelt en god turnering for danske golfspillere. I 2002 blev turneringen vundet af Søren Hansen, mens Thomas Bjørn tog sig af titlen i 2006.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.