Søren Kragh kan beholde ungdomstrøjen resten af ugen

Sunweb regner med, at Søren Kragh Andersen sidder fremme og derved forsvarer sin trøje på de kommende etaper.

Søren Kragh Andersen kan formentlig beholde sin trøje i nogle dage endnu. Når feltet når Alperne i næste uge, er det nok slut. Foto: Jeff Pachoud/Ritzau Scanpix

Søren Kragh Andersen kan formentlig beholde sin trøje i nogle dage endnu. Når feltet når Alperne i næste uge, er det nok slut. Foto: Jeff Pachoud/Ritzau Scanpix

I tre dage har danske Søren Kragh Andersen kørt i den hvide trøje, som efter hver etape bliver trukket over hovedet på Tour de Frances bedste ungdomsrytter.

Og alt tyder på, at han godt kan vænne sig til den daglige hyldest på podiet i de franske målbyer. Går det efter planen, kan han beholde den indtil tirsdag i næste uge.

- Det ordner sig selv, tror jeg, siger Luke Roberts, der er sportsdirektør for Søren Kragh Andersen på Sunweb.

- Det er vigtigt, at Søren sidder med i finalerne for at hjælpe Tom Dumoulin indtil 9. etape. Derfor slutter han som regel blandt de bedste på etaperne.

- Han har jo opbygget god føring i ungdomskonkurrencen. Det vil blive svært for nogen at tage den fra ham, hvis det går efter planen, siger Luke Roberts.

Nummer to i konkurrencen er det colombianske supertalent Egan Bernal, der er 1 minut og 8 sekunder efter danskeren.

Med mindre der sker uheld, vinder Bernal formentlig ikke så meget tid på de kommende etaper, der enten er flade, let kuperede eller indeholder brostenspassager.

Derfor vil Søren Kragh efter alt at dømme kunne køre i trøjen indtil første hviledag mandag.

- Derefter kører vi ind i Alperne, bjergene bliver høje, og så er det nok slut, siger Luke Roberts med et grin.

Det har aldrig været et mål i sig selv for Sunweb at erobre den hvide trøje. Men nu kan man lige så godt beholde den, fastslår sportsdirektøren.

- Vi går i hvert fald ikke ud og direkte smider den væk. Det giver god moral til holdet at have sådan en trøje, siger Roberts.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.