Søren Pape indrømmer: Stop-kampagne var en fejl

Konservativ formand advarer partifæller mod at tro, at tingene med et snuptag kan blive som under Schlüter.

1. september 2015 00:51

De Konservative har langt fra været gode nok til at komme med skarpe og præcise politiske udmeldinger.

Det er en af årsagerne til, at partiets vælgeropbakning kun er gået nedad de seneste valg, mener partiets formand Søren Pape, der nu har siddet som formand i et år.

I et interview med Ugebrevet A4 peger han på den meget omtalte Stop-kampagne, der forud for folketingsvalget blandt andet introducerede begrebet nazi-islamisme, som et eksempel på, hvor partiet ramte skævt.

- Vi fik masser af taletid, ja. Men noget af det kom til at fylde så meget og var så kraftigt i sit udtryk, at det tog overhånd og fik en negativ drejning, og det blev vi fanget i. Det må vi bare lære af, for dér ramte vi ikke rigtigt, siger han til Ugebrevet A4.

Ved valget fik De Konservative kun 3,6 procent af stemmerne og blev Folketingets mindste parti med kun seks mandater.

Foruden upræcise meldinger har mange års regeringssamarbejde med Venstre slidt på det gamle parti, påpeger Søren Pape.

Og som konservativ vælger og partimedlem skal man ikke tro, at partiet med et snuptag kommer tilbage til en tocifret vælgertilslutning som i tiden under Poul Schlüter.

- Det er en lang, lang rejse, hvis vi skal have det her op at stå igen. Jeg tror på, at hvis vi kan gå frem ved næste valg, så er det første skridt ud af forhåbentlig mange. Jeg har virkelig ikke nogen målsætning om, at vi skal være så og så store. Den tid er forbi, hvor noget parti har en naturlig størrelse, siger Søren Pape til Ugebrevet A4.

En skarpere grøn profil er ifølge partiformanden det, der skal ruste De Konservative til at klare sig bedre i konkurrencen om de borgerlige stemmer.

- Vi tror, det er rigtig vigtigt i det borgerlige flertal, at man kan høre en tydelig og klar, grøn stemme, siger den femte konservative partiformand siden 2008.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...