Søren Pind vil adskille radikaliserede fra andre indsatte

Justitsministeren vil styrke indsatsen mod radikalisering i fængslerne, så indsatte ikke radikaliseres.

Radikaliserede indsatte skal adskilles fra andre indsatte i de danske fængsler.

Det er udmeldingen fra justitsminister Søren Pind (V), som med to lovforslag vil styrke indsatsen mod radikalisering i fængslerne.

Formålet er, at indsatte ikke bliver radikaliseret under deres fængselsophold. Desuden skal myndighedernes udveksling af oplysninger styrkes.

- Personer med radikaliserede overbevisninger udgør en reel trussel mod vores sikkerhed. Det er helt uacceptabelt, at indsatte i fængslerne rekrutterer deres medindsatte til ekstremistiske miljøer, når de afsoner en dom.

- Derfor skal vi sætte stærkere ind, så vi forhindrer, at indsatte med ekstremistiske holdninger kan påvirke medindsatte. Og vi skal gribe ind over for den enkelte, så snart der udvises tegn på radikalisering, siger Pind i en pressemeddelelse.

I december fremsættes de to lovforslag, så myndighederne lettere kan udveksle oplysninger, og de indsatte kan adskilles.

- Ved at adskille de radikaliserede indsatte fra indsatte, der er påvirkelige for radikalisering, og sikre myndighedernes udveksling af oplysninger, kan vi i højere grad forhindre, at fængslerne bliver steder, hvor ekstremistiske verdenssyn og radikaliserede overbevisninger spreder sig, siger Pind.

Lovforslagene kommer i kølvandet på terrorangrebet i København 14.-15. februar i år, hvor den formodede gerningsmand Omar El-Hussein dræbte to civile og sårede seks betjente.

Efterfølgende blev indsatsen mod radikalisering og ekstremisme i fængslerne evalueret. Den evaluering er nu afsluttet, og det er blandt andet på den baggrund, at de to nye lovforslag sendes i høring.

Tidligere er retningslinjerne for prøveløsladelse også blevet indskærpet som følge af terrorangrebet i København.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.