Udland

Sørgende siger farvel til Chavez: Ligger i åben kiste

Indtil statsbegravelsen ligger Chavez i det militærakademi, hvor han som ung blev uddannet.

Sørgende siger farvel til Chavez: Ligger i åben kiste

Kisten med Venezuelas afdøde leder Hugo Chavez er nået frem til det militærakademi, hvor han vil ligge lit de parade i den halvåbne kiste indtil statsbegravelsen fredag.

Forinden var præsidenten, der døde af kræft tirsdag, blevet kørt gennem gaderne i Caracas, hvor hans tilhængere fulgte efter i et sørgeoptog.

Tusindvis af venezuelanere flagede og råbte "Chavez lever" på den syv timer lange rejse fra hospitalet, hvor han døde, gennem hovedstaden og endelig til det militærakademi, som den militæruddannede præsident tidligere har kaldt sit andet hjem.

Mange mennesker stod i deres vinduer og fulgte folkemængden omkring båren, der var indsvøbt i det venezuelanske flag.

Med på rejsen var også vicepræsident Nicolas Maduro, som Chavez udnævnte som sin efterfølger i december. Han skal nu kæmpe om præsidentposten mod oppositionsleder Nicolas Caprilas.

Også Chavez' mor, tre døtre og søn var til stede, da kisten blev bragt inden for i militærakademiet, hvor præsidenten blev uddannet i militærvidenskab og ingeniørkunst i 1975.

58-årige Chavez døde efter en næsten to år lang kamp mod kræft. Til sidst var han stærkt svækket på grund af vejrtrækningsproblemer.

Myndighederne har dog endnu ikke meddelt, hvor Chavez vil blive stedt til hvile efter statsbegravelsen fredag.

Styret i Venezuela har inviteret ledere fra hele Latinamerika til at deltage i statsbegravelsen fredag.

Nogle af Chavez' tætte allierede i Latinamerika ankom allerede onsdag til Venezuela, selvom statsbegravelsen først finder sted fredag. Det gælder blandt andet Bolivias præsident, Evo Morales, og Argentinas præsident, Cristina Kirchner.

Den venezuelanske udenrigsminister, Elias Jaua, erklærede onsdag syv dages landesorg for den karismatiske landefader, der døde tirsdag.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.