Udland

Søvndal: Ingen militær løsning i Gaza

Udenrigsminister Søvndal hilser våbenhvile i Mellemøsten velkommen. Det viser, at kun forhandlinger virker.

Søvndal: Ingen militær løsning i Gaza

Villy Søvndal (SF) hilser meldingerne om den indgåede våbenhvile mellem Israel og de militante palæstinensiske grupper i Gazastriben velkommen.

- De mange tab af liv kan nu ophøre, og forhåbentlig vil aftalen føre til en længerevarende og mere omfattende ro i området, siger den danske udenrigsminister.

- Der er ingen tvivl om, at det er, hvad civilbefolkningerne i både Israel og i Gaza længes efter og har ret til, siger han videre i en pressemeddelelse.

Den israelske militær og de militante palæstinensere indgik våbenhvile fra klokken 20 onsdag aften efter mere end en uges blodige træfninger.

Der er meldt om omkring 155 dræbte palæstinensere og fem dræbte israelere.

Søvndal hæfter sig ved, at striden foreløbig er bilagt via forhandlinger, der er foregået med blandt andet Egypten som mægler.

- Den forhandlede våbenhvile bekræfter kun, at der ikke er nogen militær løsning på konflikten mellem Israel og Palæstina, siger han.

- Det er alene via forhandlingens vej, at vi kan nå frem til målet om en to-stats løsning med en levedygtig palæstinensisk stat og et Israel, der kan leve i sikkerhed, mener Villy Søvndal.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst