Flyulykker

Søvndal: Militæraktion i Syrien er ikke aktuel

EU strammer endnu engang sanktionerne over for Syrien, efter at tyrkisk militærfly er blevet skudt ned

NATO-rådet er indkaldt for at diskutere en reaktion på Syriens nedskydning af et tyrkisk F4-jagerfly. Foto: Scanpix

NATO-rådet er indkaldt for at diskutere en reaktion på Syriens nedskydning af et tyrkisk F4-jagerfly. Foto: Scanpix

TYRKIET:Nedskydningen af et tyrkisk militærfly gør den nu 15 måneder lange, blodige konflikt i Syrien endnu mere alvorlig.

Det siger udenrigsminister Villy Søvndal (SF) på vej ind til et møde med sine 26 kolleger i EU, hvor blandt andet situationen i Syrien er på dagsorden.

- Det er klart, at det er en skærpet omstændighed i den her konflikt, at man skyder et tyrkisk fly ned, siger Søvndal.

Tyrkiet har indkaldt Nato-landene til et møde tirsdag, hvor nedskydningen skal diskuteres.

Søvndal har dog ikke noget bud på, hvad der konkret kommer ud af mødet.

- Jeg vil ikke foruddiskontere, hvad der sker i Nato-rådet, men det er klart, at det er en alvorlig situation, når et tyrkisk fly bliver skudt ned, lyder det fra ministeren.

Samtidig strammer EU endnu engang sanktionerne over for det syriske regime. Fire virksomheder og én enkeltperson ryger på den efterhånden lange liste af folk og selskaber, der får indefrosset deres værdier.

- Det er en frygtelig situation, vi er i med fuldstændig meningsløs vold og fuldstændige meningsløse mord på uskyldige mennesker, og det skal der selvfølgelig reageres på, siger Søvndal og skæver østpå for at få opbakning mod Assad-styret.

- Jeg håber, at summen af sagerne gør, at vi først og fremmest kan få Rusland og Kina til at bevæge sig på den her dagsorden, siger han.

Søvndal understreger, at der på trods af en eskalering af volden i Syrien, som blandt andet har fået det internationale observatørkorps til at stoppe sin mission i landet af sikkerhedsmæssige årsager, ikke er udsigt til en militær indgriben.

- Vi er ikke et sted, hvor vi diskuterer militære løsninger. Vi er et sted, hvor vi diskuterer politiske løsninger, fortæller Søvndal.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.