Søvndal mødes med syrisk oppositionsleder

Den fungerende præsident for den syriske oppositionskoalition diskuterer fredskonference med Villy Søvndal.

Søvndal mødes med syrisk oppositionsleder

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) mødes fredag med den fungerende præsident for den syriske oppositionskoalition, George Sabra, i København.

De to politikere holder møde mellem klokken 10.00 og 10.45, meddeler Udenrigsministeriet.

På mødet skal blandt andet drøftes mulighederne for en fredelig løsning på konflikten i Syrien, det amerikansk-russiske initiativ til en fredskonference samt Danmarks støtte til den syriske opposition.

En international fredskonference, der skal forsøge at skabe fred mellem de stridende parter i Syrien, kommer tidligst på benene i juli.

Det oplyste en russisk diplomat onsdag, efter at repræsentanter fra USA, Rusland og FN havde mødtes for at drøfte betingelserne for konferencen. Man nåede dog ikke til enighed om konferencen.

Ifølge russerne skyldes den manglende enighed, at den syriske opposition hverken kan beslutte, om den vil deltage, og hvem der i givet fald skal repræsentere oprørerne.

George Sabra sagde tidligere på måneden, at han nægter at deltage i forhandlinger, så længe drabene på civile fortsætter.

Meget lidt tyder imidlertid på, at kamphandlinger og civile drab er aftagende i det krigshærgede land.

Således proklamerede Frankrig onsdag, at det internationale samfund har pligt til at gribe ind i Syrien, efter at franske eksperter har fundet konkrete beviser på, at den dødelige nervegas sarin er blevet brugt af Assad.

Storbritannien har også sagt, at man har beviser for brugen af sarin. Men landet vil vente på en uafhængig bekræftelse fra FN, før man beslutter, hvad - om overhovedet noget - man skal gøre i den anledning.

I mellemtiden har USA understreget, at man håber på fremskridt i Syrien gennem forhandlinger, der involverer Rusland.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.