Søvndal til al-Khawajas datter: Vi fortsætter kampen

Villy Søvndal siger, at han har drøftet sagen om den livstidsfængslede Abdulhadi al-Khawaja med EU-kolleger.

Udland 7. februar 2013 12:49 - Opdateret 7. februar 2013 12:51

Søvndal til al-Khawajas datter: Vi fortsætter kampen

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) mødtes torsdag med Maryam al-Khawaja, datter af Abdulhadi al-Khawaja, der sidder livstidsfænglset i Bahrain for at opildne til demonstrationer mod det sunnimuslimske styre i den lille golfstat.

Udenrigsministeren understregede over for Maryam al-Khawaja, at Danmark fortsat vil kæmpe for en løsladelse af den danske statsborger, selv om ankemulighederne er udtømt. Al-Khawaja har både dansk og bahrainsk statsborgerskab.

- Jeg har i dag over for Maryam gentaget min dybe skuffelse over, at hendes far har fået stadfæstet sin livstidsdom i Bahrain, siger Villy Søvndal i en pressemeddelelse.

- Jeg slog samtidig fast, at bestræbelserne fra dansk side på at få løsladt Abdulhadi al-Khawaja fortsætter. Blandt andet tog jeg i sidste uge sagen op med mine EU-kolleger på et rådsmøde i Bruxelles.

Villy Søvndal benyttede samtidig lejligheden til at drøfte menneskerettighedssituationen i Bahrain med Maryam al-Khawaja, der er fungerende formand for Bahrain Centre for Human Rights.

- Det er virkelig nedslående, at Bahrain fortsætter med at tilsidesætte respekten for helt basale menneskerettigheder.

- Desværre ser det ud til, at udviklingen går i den forkerte retning, og begrænsningerne af ikke mindst ytrings- og forsamlingsfriheden bliver strammere og strammere, siger ministeren.

Abdulhadi al-Khawaja er shiamuslim som størstedelen af Bahrains befolkning, og han har gennem flere år været stærkt kritisk over, at den sunnimuslimske kongefamilie sidder tungt på magten.

Al-Khawaja blev dømt sammen med 12 andre ledere af det folkelige opgør i 2011. Blandt de andre livstidsfanger er også Hassan Mashaima, som leder den shiamuslimske oppositionsgruppe Haq, og Abduljalil al-Singace, der er medlem af samme gruppe.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...