Turisme

Søvndals fly fra ferie: 270.000 kroner

Det koster kassen at få ministre hjem fra ferie i en fart. Søvndal overhaler Espersen i regning for privatfly

Foto Torben Hansen

Foto Torben Hansen

HELE LANDET: Den tidligere udenrigsminister Lene Espersen (K) kom i stormvejr, efter at hun var taget på ferie på Mallorca i stedet for til møde med blandt andre USA's udenrigsminister Hillary Clinton.

Hendes efterfølger har brugt 270.000 skattekroner på et privat lejet fly fra en ferie på Tenerife til et EU-møde i Strasbourg, skriver BT. Turen kunne ifølge avisen være klaret for 6.000 kroner.

Udenrigsministeriet godkendte den nette pris med henvisning til, at der var tale om et pludseligt indkaldt møde, som ikke kunne klares med almindelige rutefly.

Imidlertid fik ministeriet besked om mødet i Strasbourg hele syv dage forud for mødet i Europa-Parlamentet den 15. februar, skriver BT.
Søvndal var i Afrika, da ministeriet fik besked om mødet, hvor han som EU-formand skulle repræsentere EU's udenrigsrepræsentant Catherine Ashton.

Grunden til den dyre løsning med privat lejet fly var, at rutefly ville have kostet Søvndal to dages ferie med familien. Det skriver udenrigsministerens pressechef, Claus Perregaard, til B.T.

- Konkret afbrød ministeren sin længe planlagte ferie med hustru og fire børn på Tenerife for at passe sit arbejde i EU. Rutefly havde reelt betydet, at ministeren havde mistet to dage med sin familie for et få-timers møde, lyder det fra pressechefen.

Han påpeger, at Søvndals forgængere brugte flere penge på lejede fly, men nævner ingen navne.

Det kostede 180.000 skattekroner at få daværende økonomi- og erhvervsminister og vicestatsminister Lene Espersen hjem fra ferie i lejet fly fra Portugal, da Lars Løkke Rasmussen (V) i april 2009 fik overdraget Statsministeriet fra Anders Fogh Rasmussen (V).

Statsministeriet påtog sig ansvaret for den dyre løsning i den sag. Lene Espersen var klar til at tage et rutefly, forklarede hun.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.