Ungdomsuddannelser

Sogne: - Vi er klar

Kursus har rustet kordegnene til de nye regler

Fremover samles alle henvendelser om navneskift på ét sted: På dit lokale kirkekontor. For borgerne i Sankt Markus Sogn foregår det på Fyensgade 43, Aalborg.
Foto: Bodil & Arne Nielsen

Fremover samles alle henvendelser om navneskift på ét sted: På dit lokale kirkekontor. For borgerne i Sankt Markus Sogn foregår det på Fyensgade 43, Aalborg. Foto: Bodil & Arne Nielsen

NORDJYLLAND:De har arbejdet efter de samme regler siden 1981, men den nye navnelov har tvunget landets kirkedegne på kursus. I Sankt Markus Sogn, Aalborg, melder sognepræst Steen Christian Thomsen, alt klar. - Jeg vil tro, vi er klar til på lørdag. Vi har været på kursus, og vi har læst den information, vi har fået fra Familiestyrelsen, så nu tager vi den derfra, siger sognepræsten, som også holder kirkebogen opdateret. Steen Christian Thomsen tager den nye lov med knusende ro: - Al lovgivning skal tygges et par gange, så vi tager stilling til problemerne det hen ad vejen, når de opstår. Dukker der en sag op, vi ikke ved nok om, må vi se i lovteksten, fortæller Steen Christian Thomsen. Trods sognepræstens egen optimisme, har han allerede oplevet reaktioner på den nye lov. - Der har været nogle nygifte henne hos mig for at brokke sig over, at de ikke kunne gå ud af kirken med ægtefællens efternavn, fortæller sognepræsten. Ifølge den nye navnelov kan nygifte først efter brylluppet er overstået søge om at tage hinandens efternavne. Det sker ikke længere så automatisk som tidligere. Selv om sognepræst Steen Christian Thomsen møder modstand mod den nye lov, er han klar til de henvendelser, der kommer. - Vi sidder med navnesager, som vi altid har gjort, og det kommer vi fortsat til med - nu kommer der bare andre regler. Men det er jo det her, vi får vores penge for, så vi er klar, siger han.

Forsiden