Sogneaftener om krig, klima og Donald Trump

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Kjeld Holm, tidligere biskop i Aarhus Stift, vil 7. februar fortælle om, hvad der kan modsige frygten og levne rum til håbet.

Krig, flygtninge, klimaforandringer, stress og Donald Trump. Man skulle tro, at verden er af lave. Men er den det? Ved fire sogneaftener i Nørresundby Kirkecenter på Kapelvej løfter fire foredragsholdere sløret for, hvad de mener om det hele.

Det første arrangement finder sted 10. januar, hvor foredragsholderen er Peter Viggo Jakobsen, der er lektor på Forsvarsakademiet. Tager man udgangspunkt i mediedækningen, kan man let få det indtryk, at der er krig og uro overalt. I Syrien, Ukraine, Irak, Libyen, Yemen, Israel, Palæstina og flere afrikanske stater. Og vi ser flere flygtninge end nogensinde før. Var det ikke bedre i gamle dage?, kunne vi fristes til at spørge. Peter Viggo Jakobsen kvitterer med et: Faktisk nej!

24. januar sættes der fokus på klimaforandringer i en tid med Trump som verdens mægtigste mand.

Sebastian H. Mernild, som er professor i klimaforandringer og nytiltrådt direktør for det anerkendte forskningscenter Nansen Centeret i Bergen, er en person, som vi fremover vil se meget mere til. Specielt når debatten går på de udfordringer, som klimaforandringerne byder os. Han vil fortælle om årsager til klimaforandringer og om, hvad vi kan gøre fremadrettet i den aktuelle globale politiske situation - Donald Trump in mente.

7. februar handler det om håbets nødvendighed. Kjeld Holm, tidligere biskop i Aarhus Stift og kendt som en markant og engageret stemme i samfundsde-batten, vil med udgangspunkt i tænkere som bl.a. Kierkegaard og Desmund Tutu fortælle om, hvad der kan modsige frygten og levne rum til håbet.

Foredragsrækken afsluttes 28. februar, hvor professor i psykologi ved AaU, Svend Brinkmann, med udgangspunkt i bestsellerbøgerne Stå fast og Ståsteder præsenterer en tænkning, der betoner sindsro, værdighed og pligt som modgift mod nutidens udviklingstrang.

Alle arrangementer starter kl. 19.30, og pris for alle fire arrangementer er 200 kr. Der sælges ikke billetter til enkeltarrangementer.

Tilmelding kan ske ved henvendelse til Nørresundby Kirkes kordegnekontor på 98 17 29 45 eller noerresundby.sogn@km.dk

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst