Hjørring

Sognebørn skifter side

Fra 1. juni indtræder Jelstrup i pastoratet med bl.a. Rakkeby og Vejby

Et klart flertal af Jelstrups sognebørn ville forlade Løkken storpastorat, da der tidligere på året var afstemning på Hundelev Skole.Arkivfoto: Bent Bach

Et klart flertal af Jelstrups sognebørn ville forlade Løkken storpastorat, da der tidligere på året var afstemning på Hundelev Skole.Arkivfoto: Bent Bach

JELSTRUP:Tidligere på året var der hemmelig afstemning på Hundelev Skole; og de fremmødte sognebørn fra Jelstrup Sogn var ikke i tvivl, da de skulle bestemme deres fremtidige tilhørsforhold: Et klart flertal - 50 mod 11 - ville sige farvel til Løkken Storpastorat til fordel for at være en del af et pastorat med sognene Rakkeby, Sejlstrup, Vejby og Sdr. Harritslev.

Og den beslutning er nu så godt som ført ud i livet: Fra 1. juni træder Jelstrup ind i det nye fællesskab, og mandag 8. juni klokken 19 indsættes sognepræst Viggo Noe i Jelstrup Kirke.

Årsagen til flytningen af sognet har blandt andet været, at flere sognebørn har fundet, at der mentalt og geografisk er lidt for langt til Løkken - og det er da også i Løkken, at mange af arrangementerne er forgået i den nye sognegård.

Arrangementer på skole

I det næste nummer af det lokale kirkeblad, skriver formanden for Jelstrup Menighedsråd, blandt andet følgende om de nye tider:

- Vi føler også, at der er et godt forhold til sognepræst Viggo Noe, der er en flittig gæst i vores område. Vi ønsker også i fremtiden, at hvert sogn har sit menighedsråd og så ét fællesråd. Skiftet vil ske umiddelbart efter at sognepræst Karsten Erbs går på pension pr. 1. juni 2015. Vi ser frem til det kommende samarbejde med positive forventninger. I det kommende samarbejde, håber vi, at større arrangementer kan afholdes på Hundelev Skole.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.