Solén skinnede over Strandby Fiskefestival

Fint besøg og gaver til Strandgården og handicapidrætsudøver Jacob Birkbak.

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Privatfoto.

STRANDBY: Der var strejf af solskin, glade gæster og krudtrøg over Strandby havn da Tordenskiolds Livvagter ankom ombord på Søværnets Transportfartøj SLEIPNER.
Det fortæller vicepræsident Kurt Larsen fra Lions Club Bannerslund.
Stemningen var næsten som i 1700 tallet. Det var dengang Tordenskiold gik i land i Strandby, sammen med den norske statholder Baron Løwendal, for at besøge Jørgen Bille som ejede Ellinggård.
Åbningstaleren Jan Michael Madsen førte i sin tale de mange fremmødte tilbage i historien bl.a. om Hose Mette Jensdatter der var fra Jerup. Hun blev i december 1623 kendt skyldig i at have udøvet trolddom, og den 23. januar 1624 blev hun brændt på en lille høj mellem Mosbjerg og Sindal sogn.
SLEIPNER havde åbent skib og interesserede kunne se skibets såvel indvendig som på dækket. Besætningen repræsenterede på bedstevis Søværnet i deres uniformer og svarede på de besøgenes spørgsmål.
All Workers Brass Band spillede ved åbning af Fiskefestivalen. Orkesteret der oprindelig var Værftets Orkester har eksisteret siden 1943 og forsatte efter Værftets lukning i 1999. All Workers Brass Band blev afløst af harmonikamusik fremført af duoen Henrik og Henning der underholdt med festlig sømandsmelodier. Eftermiddagens underholdning var skøn Irsk folkemusik med The Irish Watterfalls som på grund af det lunefulde vejr spillede i auktionshallen.
Lions støtter både lokalt, nationalt og internationalt. Derfor var det med stor glæde at Jørn Andersen fra Lions Club Bannerslund i år at kunne overrække 2 lokale donationer, en til Strandgådens Venner og en til Jacob Birkbak. Fra Strandgårdens venner kunne formanden Oda Kajgaard modtage en check på 10.000 kr. til hjælp ved etablering af en sansehave til glæde for Strandgårdens brugere. I Jacob Birkbak fravær fik faderen Kurt Birkbak overrakt en check på 5000 kr. til hjælp i Jacob Birkbak idræts udøvelse på højt internationalt plan.
Det opstillede bassin fra Nordsøen Oceanarium var godt besøgt af såvel børn som voksne. De to medarbejdere fra Nordsøen Oceanarium kunne fortælle om de almindeligste danske fiskearter og det var muligt selv at røre ved de fisk som var i bassinet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.