Solbakken: FCM har kæmpet mindre for deres mål

Ståle Solbakken anerkender FC Midtjyllands mesterskab, men spår det bliver tættere til næste sæson.

FC Midtjylland slog søndag FC København 2-0 og sikrede sig dermed formentlig klubbens første mesterskab for næsen af de slagne københavnere.

FCK-manager Ståle Solbakken anerkender det midtjyske guld og peger på evnen til at score mål som den afgørende forskel.

- Der er ikke kun en pointmæssig forskel. De har kæmpet mindre for deres mål, end vi har. Det er den største forskel på de to hold, siger Solbakken og tilføjer:

- Vi har kæmpet for hver eneste mål. Det er meget uvant, at et mesterhold i Europa scorer 45-50 procent af sine mål på dødbolde, som de har gjort. Men det er jo ikke forbudt. Det er den nemmeste måde at score på.

FCK-bossen er ikke bange for, at FCM på sigt stikker af fra hans mandskab, selvom midtjyderne med den engelske ejer Matthew Benham i ryggen vil opruste yderligere.

- De skal ud at spille i Europa i næste sæson, og der er de helt grønne. Benhams computer kan køre rundt og rundt, men det vil ikke hjælpe dem. Det bliver noget helt andet, når de skal præstere søndag og onsdag hver uge.

- Det bliver tæt i næste sæson. De har et forspring til os, men det er ikke Benhams computer, der har skabt det. De har skabt det over tid, og det kulminerer nu for dem. De har lagt på og lagt på, og det har jeg stor respekt for, siger Solbakken.

FCK-anfører Thomas Delaney havde det skidt med at se FCM-lejren fejre sejren og det kommende mesterskab, men han er ikke synderligt bekymret for midtjyderne på sigt.

- Det er set før, at klubber dukker op og kæmper med os. FC Nordsjælland gjorde det og spillede godt i nogle sæsoner. Bedre end FC Midtjylland har gjort i år.

- Der er altid nogen at kæmpe med, men om FC Midtjylland bliver i toppen, skal jeg ikke kunne sige. Jeg kan kun sige, at vi satser på at blive der, siger Delaney.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.