Solbakken før derby: Brøndby har slået os for mange gange

Fire gange i træk har Brøndby slået Ståle Solbakkens FC København-hold før søndagens superligabrag i Parken.

Ståle Solbakkens FC København-hold er i denne sæson blevet sat godt og grundigt på plads af Brøndby. Søndag er der mulighed for at pynte lidt på regnskabet med fire FCK-nederlag til Brøndby i denne sæson. Foto: Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Ståle Solbakkens FC København-hold er i denne sæson blevet sat godt og grundigt på plads af Brøndby. Søndag er der mulighed for at pynte lidt på regnskabet med fire FCK-nederlag til Brøndby i denne sæson. Foto: Scanpix/Mads Claus Rasmussen

FC København har revanche til gode, når det regerende mesterhold søndag møder Brøndby i Superligaen.

Brøndby har vundet de seneste fire kampe mod FCK, og det nager FCK-manager Ståle Solbakken.

- De har slået os lidt for mange gange i år. Det har været de små marginaler, der har afgjort det.

- Sådan var det også i sidste sæson, og dengang var det bare os, der vandt alle kampene, siger Ståle Solbakken til NTB.

Mens FCK gennem de seneste mange sæsoner er sluttet over Brøndby i superligatabellen, så forholder det sig omvendt i år, hvor Brøndby styrer mod mesterskabet med FC Midtjylland bag sig.

FCK kæmper for at holde FC Nordsjælland bag sig i kampen om ligaens tredjeplads.

- Det vil betyde meget, hvis vi kan slå dem (Brøndby, red.), men jeg vil helst have sejren, fordi det har betydning for, om vi kan komme i Europa League i næste sæson.

- Vi var 13 point fra tredjepladsen ved juletid. Nu er vi kommet op på tredjepladsen, efter at vi har gjort det godt i vinter og foråret, siger Ståle Solbakken.

Nordmanden er fortrøstningsfuld, når han ser fremad efter en sæson, hvor mange profiler af den ene eller årsag har været væk.

Anfører Thomas Delaney og forsvareren Mathias "Zanka" Jørgensen blev solgt, mens svenske Erik Johansson blev ramt af en korsbåndsskade.

- Vi har haft en vanskelig sæson med mange salg, skader og omvæltninger.

- Vi har haft en skadeepidemi med en alvorlig korsbåndsskade og fire benbrud på omtrent samme tidspunkt. Den situation tror jeg ikke, vi oplever igen, siger Solbakken.

FCK-manageren ser nu igen tegningen til et stærkt hold.

- Hvis vi kan beholde spillerne og hente en eller to udefra, så kan det blive rigtig godt. Målet er jo, at vi skal vinde ligaen igen i næste sæson, siger han.

Brøndby har vundet de hidtidige tre superligamøder med FCK i denne sæson. Derudover har holdet fra den storkøbenhavnske vestegn sendt FCK ud af pokalturneringen.

Søndagens opgør spilles klokken 16 i Parken.

/ritzau/NTB

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.