Solbakken håner forfærdelig finsk bane

FCK-manager Ståle Solbakken er ikke imponeret over HJK Helsinkis kunstgræsbane

En sejr er påkrævet for FC København, som torsdag gæster HJK Helsinki i Europa Leagues gruppespil. Men finnernes kunstgræsbane bekymrer Ståle Solbakken. Arkivfoto: LISELOTTE SABROE/Scanpix

En sejr er påkrævet for FC København, som torsdag gæster HJK Helsinki i Europa Leagues gruppespil. Men finnernes kunstgræsbane bekymrer Ståle Solbakken. Arkivfoto: LISELOTTE SABROE/Scanpix

HELSINKI:FC Københavns kommende modstander i Europa League-gruppespillet HJK Helsinki råder over en forfærdelig hjemmebane.

Det mener FCK-manager Ståle Solbakken om finnernes kunstgræsbane inden torsdagens kamp i Finland.

- Hvis FC Nordsjællands kunstgræsbane i Farum er noget pis, så er Helsinkis bane noget super pis, siger Solbakken

Gode på hjemmebane

- Jeg tror, at underlaget knap nok er andengenerations kunstgræs, og det er en af grundene til, at Helsinki er rigtig gode på hjemmebane, siger Solbakken.

Senest overraskede HJK Helsinki ved at vinde 2-1 hjemme over italienske Torino. Da FCK og HJK Helsinki mødtes i Telia Parken, dominerede københavnerne totalt i 2-0-sejren, men så nemt bliver det ikke torsdag aften.

- Du kan se, at HJK er gode på den bane, fordi de er vant til at spille på den. I Parken var Helsinki stort set ikke over midterlinjen, og de havde nærmest ikke pasninger på vores banehalvdel. Men på hjemmebane mod Club Brugge og Torino gik de højt op på banen og pressede, fordi de ved, at modstanderne ikke føler sig tilpas på banen, siger Solbakken.

En mental blokering

Han forventer, at FCK-spillerne er forberedt på de vanskelige forhold.

- Banen må ikke være en mental blokering for os. Vi skal se bort fra den og bare vide, at vi er et bedre fodboldhold, siger Solbakken.

FCK er presset til at vinde med to spillerunder tilbage i gruppe B. Club Brugge topper med otte point efterfulgt af Torino med syv, FCK med fire og HJK Helsinki med tre point. De to bedste avancerer. Kampstart er torsdag klokken 21.05.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.