Solbakken hyrer velkendte FCK-navne til norsk landshold

FCK-koryfæet Brede Hangeland og FCK's performance-analytiker skal arbejde under Ståle Solbakken.

Brede Hangeland (til venstre) i duel med Jeppe Curth, da nordmanden optrådte for FCK i Superligaen. (Arkivfoto).

Brede Hangeland (til venstre) i duel med Jeppe Curth, da nordmanden optrådte for FCK i Superligaen. (Arkivfoto).

KØBENHAVN:Flere velkendte navne fra FC København bliver en del af teamet omkring Ståle Solbakken på det norske landshold.

Det drejer sig om den tidligere FCK-forsvarsspiller Brede Hangeland og FCK's performance-analytiker Andrew Findlay. Det oplyser Norges Fodboldforbund torsdag.

Hangeland er ansat i en ny støttefunktion som rådgiver og spilleransvarlig.

Den store nordmand, der spillede i FCK fra 2006-2008, får desuden ansvar for forsvarsspillerne.

- Ståle ringede mig op i forrige uge. Jeg har jo selv spillet under Ståle, og jeg anser ham for den bedste træner, jeg har haft.

- Vi tænker fodbold meget ens. Jeg har altid haft en god kontakt med ham, siden jeg spillede for ham i FC København. Det var ganske nemt at svare ja, da han spurgte, om jeg ville være med, siger Hangeland til det norske nyhedsbureau NTB.

Solbakken får desuden hjælp fra analytikeren Andrew Findlay. Det er blot fire måneder siden, at Findlay blev præsenteret i FC København, efter at han i en årrække havde arbejdet i engelske topklubber.

Som assistenttræner har Solbakken hentet Kent Bergersen. Han kommer fra et job som cheftræner for Kvik Halden. Bergersen har en fortid i blandt andet Bodø/Glimt, Lyn og HamKam.

Frode Grodås fortsætter som assistenttræner med ansvar for de norske landsholdsmålmand. Grodås var også en del af trænerteamet under forgængeren Lars Lagerbäck.

Ståle Solbakken blev for to måneder siden fyret som manager i FC København på grund af utilfredsstillende resultater i 2020.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.