Solbakken til medie: Hareide bliver dansk landstræner

FC København-træneren forventer, at Åge Hareide bliver dansk landstræner og kommer under et kæmpe pres.

Ståle Solbakken ved det med egne ord ikke med sikkerhed, men den norske FC København-træner er alligevel helt sikker på, at landsmanden Åge Hareide bliver Danmarks næste landstræner i fodbold.

- Jeg er hundrede procent sikker på, at Åge Hareide bliver dansk landstræner, siger Ståle Solbakken i et interview med norske vg.no.

Spørgsmål: Fordi?

- Fordi Danmark ikke er større end Norge, og jeg har været her tilpas længe og kender mange.

Spørgsmål: Du ved det med andre ord?

- Nej, det kan jeg ikke sige. Men jeg er hundrede procent sikker. Jeg ved ikke, hvad forskellen er på det, siger Solbakken.

Åge Hareide er i øjeblikket træner for svenske Malmö FF, og han har tidligere bekræftet over for flere medier, at han er i spil til jobbet.

Hvis Åge Hareide efterfølger Morten Olsen som dansk landstræner, så venter der både ham og Dansk Boldspil-Union, DBU, en stor opgave ifølge Solbakken.

- Det havde været lettere for en hollænder at overtage landsholdet (Danmarks, red.), fordi Holland traditionelt har spillet lidt som Danmark. Der er meget få, der er gået ud og har sagt, at dette er en god ansættelse.

- Både Åge og DBU vil komme under et kæmpepres. Han følger efter et ikon. Havde resultaterne været bedre de seneste år, ville det være et umuligt job, siger Ståle Solbakken blandt andet i interviewet.

Her slår FCK-træneren fast, at Åge Hareide og Morten Olsen er helt forskellige både som personer og trænere.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.