Solcelleforening: Skattesystemet bremser grøn udvikling

Skatter og afgifter ødelægger den grønne omstilling mere end solcelleejerne, mener Dansk Solcelleforening

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Solceller solpanel Foto: Free/Shyoo / Wikimedia

Det er urimeligt og helt misvisende at fremstille ejerne af solcelleanlæg som samfundssnyltere. Det mener Flemming Kristensen, der er formand for brancheforeningen Dansk Solcelleforening.

Han er dermed dybt uenig med Dansk Energi, der forudser endnu et solcelleboom som følge af stadigt billigere solceller og batterier bakket op af et afgiftssystem, som giver store økonomiske fordele for husejerne.

- Uanset om man producerer el af solens stråler, cykler i stedet for at tage bilen, køber en energiøkonomisk bil eller efterisolerer sit hus, er det helt forkert at fremstille folk som samfundssnyltere, der prøver at slippe for at betale afgifter for det ene og det andet, siger Flemming Kristensen.

Han mener, at det helt grundliggende problem er, at det danske skatte- og afgiftssystemet er forældet og direkte modarbejder den grønne omstilling, som alle partierne ellers er enige om.

- Vi kører videre med afgifter på energikilder, som i sin tid blev indført for at bremse folks adfærd, da alt kørte på kul og olie.

- Nu har folk så ændret adfærd, og teknologien har gjort det muligt at lave energi uden at forurene og opbruge ressourcerne. Så skal vi da ikke bruge afgifterne til at stoppe den udvikling, som der er politisk opbakning til, siger han.

Derfor er han helt enig med Dansk Energi i behovet for en total omlægning af afgiftssystemet.

- Politikerne er nødt til - hvis de vil have samme mængde penge ind som før til velfærd - at finde nogle andre steder at få pengene ind til at finansiere de offentlige budgetter.

- Skal vi nå målet inden 2050, som politikerne er enige om, om at omlægge vores energisystem til grøn energi, så kan vi ikke forvente samtidig at få de samme penge i statskassen fra energiafgifter. Det hænger jo slet ikke sammen, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.