Soldater-formand: Oberst Hackel-typer findes

Korporal- og konstabelforening giver Nick Hækkerup ret i, at enkelte topofficerer i forsvaret kører sololøb.

Soldater-formand: Oberst Hackel-typer findes

Formanden for hærens menige soldater giver tidligere forsvarsminister Nick Hækkerup (S) ret i, at ikke alle personer i forsvarets ledelse marcherer i takt.

Der er nogle få personer i ledelsen, som minder om Matador-seriens krakilske oberst Hackel, siger Flemming Vinther, formand for Hærens Konstabel og Korporalforening.

- Der er enkelte chefer, som forsvaret ville klare sig godt uden. De findes da. Og selvfølgelig er det et problem, når de stiller sig op foran deres mandskaber, og det er helt tydeligt, at det er en chef, der ikke bakker de beslutninger op, der er truffet, siger han til Berlingske.

Men det er et fåtal af topofficererne, som falder ind i Hackel-kategorien og ikke følger den politiske linje, understreger formanden for hærens korporaler, konstabler og værnepligtige.

- Der er rigtig, rigtig mange chefer i forsvaret, og de fleste af dem er bedre end deres rygte, siger Flemming Vinther.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) støtter ikke sin tidligere forsvarsministers udtalelser. På Socialdemokraternes partikongres i weekenden klandrede hun Nick Hækkerup for at kritisere forsvaret så hurtigt efter, at han forlod ministeriet.

- Jeg synes, at det er bedst at vente lidt med at evaluere. Man kan godt gøre det, når man er blevet lidt ældre, sagde hun.

Mange af Hækkerups folketings-kolleger mener derimod, at debatten om ledelseskulturen i forsvaret er vigtig. Også selv om kun de færreste er stødt på en oberst Hackel-type.

- Forsvarskommandoen er utæt som en si. Det er ikke noget, der kun er sket i Nicks tid. Sådan var det også i Sørens Gades tid. Det system skal man have gjort op med, siger Bjarne Laustsen, der var Socialdemokraternes forsvarsordfører i tiden med Hækkerup som forsvarsminister.

- Jeg har ikke nogen grund til at betvivle, at Nick Hækkerup har mødt modstand fra systemet, siger Laustsen til Berlingske.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.