Danmark

Solen svigter Danmark det meste af juli

Alt peger på, at sommeren bliver ganske gennemsnitlig. DMI forudser skiftevis kolde og varme dage.

Solen svigter Danmark det meste af juli

Hvis du har droppet årets udenlandsrejse til fordel for den danske sommer, kan du godt gå hen og blive skuffet.

Der er nemlig ikke noget, der tyder på, at sommeren er på vej endnu.

- Frem til midten af juli kommer der ikke sammenhængende perioder med godt vejr. Vi må tage vejret en dag af gangen, siger Jesper Rasmussen, der er ekspert i sæsonprognoser ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Ifølge DMI's prognose, der går frem til midten af juli, må danskerne væbne sig med tålmodighed og være klar til at tage på stranden med det samme, hvis de står op til en god dag.

- Der er nemlig ingen garanti for, at den næste dag bliver lige så god, siger Jesper Rasmussen.

Men selvom det kølige vejr får de fleste danskere til at ønske sig mod sydligere himmelstrøg, er der dog én positiv effekt.

- Når vejret skifter meget, er risikoen for skybrud og vand i kælderen mindre, forklarer Jesper Rasmussen.

Det er nemlig oftest, når længere perioder med høje temperaturer samler sig til et gedigent tordenvejr, at vandmasserne kan blive for voldsomme for kloakkerne og begynde at trænge ned i kældrene.

Men selvom den næste måned ser skuffende ud for de solhungrende danskere, er alt ikke tabt. Der kan stadig nå at komme ændringer i vejret, når orkansæsonen går i gang over Atlanterhavet.

De kraftige vejrfænomener kan nemlig somme tider ruske op i prognoserne for hele verden, og DMI udelukker ikke, at der kan komme bedre vejr til august.

- Men siden politikerne rykkede skoleferien en uge ind i august, har august faktisk ikke præsteret rigtig godt sommervejr, siger Jesper Rasmussen.

Han opfordrer dog danskerne til ikke at give op.

- Der kan godt komme en periode med godt vejr, men vi kender jo den danske sommer, den er lunefuld, siger Jesper Rasmussen.

/ritzau/