Solenergi skal under kontrol

Oplæg med retningslinjer for solenergi på vej til politikerne

Retningslinjerne fra teknisk forvaltning skal dels sikre, at gældende lov overholdes, dels at solcellerne placeres arkitektonisk forsvarligt.Arkivfoto: Henrik Bo

Retningslinjerne fra teknisk forvaltning skal dels sikre, at gældende lov overholdes, dels at solcellerne placeres arkitektonisk forsvarligt. Arkivfoto: Henrik Bo

AALBORG:Faldende priser på solceller og gunstige afregningsregler har gjort 2012 til året, hvor solcelleanlæg i tusindtal bredte sig over hustage over det ganske land.

Resultatet er ikke alle steder lige vellykket og i visse tilfælde direkte ulovligt. For at vende den tendens er plan & byg under teknisk forvaltning klar med et sæt retningslinjer for opsætning af solcelle- og solfangeranlæg i Aalborg Kommune.

Torsdag skal politikerne i teknik- og miljøudvalget tage stilling til et oplæg fra embedsmændene.

- Fra kommunens side støtter vi grøn energi, fordi det medvirker til at mindske CO2-udslippet, men der er eksempler på arkitektonisk meget uheldige anlæg. Med et sæt retningslinjer får vi et værktøj til at mindske risikoen for, at det gentager sig, når der igen kommer gang i projekterne, siger stadsarkitekt Peder Baltzer Nielsen med henvisning til, at ændrede regler for afregning af elektricitet leveret til nettet med et slag dæmper interessen for sagen.

Forventer flere i fremtiden

- Men solcellerne falder jo stadig i pris. Derfor kommer der formentlig interesse for opsætning af anlæg igen, siger han.

Retningslinjerne, som de ser ud i oplægget, er delt i to.

Første del rummer en vejledning i håndtering af solcelleanlæg i forhold til gældende lovgivning. Anden del omhandler arkitektoniske retningslinjer for anbringelse af solceller.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Drabet på Mia: Grusomt anklageskrift
Luk