Solhaven fyrer ni sigtede medarbejdere

De er sigtet for vold og overgreb, men fyringerne sker ifølge Solhaven af hensyn til økonomien

Døgninstitutionen Solhaven i Farsø har fyret ni medarbejdere, der er sigtet for vold og overgreb mod børnene. Tidligere forstander og stifter af Solhaven Søren Virenfeldt er også blandt de sigtede, men han er ikke blevet fyret. Arkivfoto: Grete Dahl <i>Grete Dahl</i>

Døgninstitutionen Solhaven i Farsø har fyret ni medarbejdere, der er sigtet for vold og overgreb mod børnene. Tidligere forstander og stifter af Solhaven Søren Virenfeldt er også blandt de sigtede, men han er ikke blevet fyret. Arkivfoto: Grete Dahl Grete Dahl

FARSØ:Døgninstitutionen Solhaven i Farsø har fyret ni medarbejdere, der er sigtet for vold og overgreb mod børnene. Det skriver DR Nordjylland.

- Vi har været nødsaget til at afskedige dem af hensyn til økonomien, siger Solhavens bestyrelsesformand Toft Kristensen til DR Nordjylland.

I alt 12 tidligere og daværende ansatte blev for et år siden sigtet af politiet for vold og overgreb mod de unge beboere, og de ni daværende ansatte har gennem et år været hjemsendt med løn. Men for fjorten dage siden blev de fyret.

- De omtalte sigtelser har kostet os cirka 4,5 millioner kroner, halvdelen af egenkapitalen, og det er fordi kommunen har forlangt at de sigtede uanset, hvad de var sigtede for skal hjemsendes.

Ikke råd længere

Solhaven har ikke tidligere haft mulighed for at fyre dem.

- Vi har ikke haft gyldig grund til at afskedige dem. De er hverken tiltalte eller dømt for noget. Derfor kan vi kun gøre det på grund af økonomien, at vi ikke har råd til at betale lønningerne mere, siger Toft Kristensen.

Vesthimmerland Kommunens Socialudvalg har krævet en redegørelse af Solhavens økonomi, fordi den som tilsynskommune har ønsket at sikre, at døgninstitutionen ikke pludselig lukker på grund af dårlig økonomi.

Virenfeldt på orlov

Og bestyrelsesformand Toft Kristensen kan berolige kommunen,

- Når vi er fri af den lønbyrde i opsigelsesperioden, så genererer Solhaven igen sorte tal, siger Toft Kristensen.

Tidligere forstander og stifter af Solhaven Søren Virenfeldt er også blandt de sigtede. Men han er ikke blandt de fyrede. Han har orlov fra Solhaven, men Solhaven ønsker ikke at oplyse om, det er med eller uden løn.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.