Solidaritet og fodbold

Spillerforeningens direktør Mads Øland var hovedtaler på morgenens 1. maj-møde i Nykøbing

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

NYKØBING:I Hans-Jørgen Nielsens berømte roman ”Fodboldenglen” fra 1979 er der en dyb modsætning mellem et 1. maj-arrangement i Fælledparken i København og en fodboldlandskamp, der spilles samtidig i Parken lige ved siden af.

De to ting er ikke længere nødvendigvis modpoler i et fagligt og politisk univers. Det beviste dagens hovedtaler, da LO Thy-Mors og Socialdemokraterne holdt sin traditionelle 1. maj i 3F-huset på Havnen i Nykøbing her til morgen.

Mads Øland, direktør i Spillerforeningen, mødte med en frisk opsummering af det forløbne års vel nok mest omtalte konflikt på det danske arbejdsmarked: Da DBU (Dansk Boldspil Union) som arbejdsgiver forsøgte at presse 148 spillere til at underskrive individuelle aftaler om vilkårene for optræden på henholdsvis U21-, kvinde- og a-landsholdet for mænd.

- Vi måtte manøvrere i konfliktfyldt farvand gennem hårde kampe for at forsvare spillernes mindsteløn. Gennem fire døgn fyldte vi Forligsinstitutionen med fodboldspillere. Vi blev truet med blokade og layout, men samtlige spillere holdt sammen, og til sidst fik vi landet tre gode aftaler, der sikrer en fair balance i økonomien, fortalte Mads Øland.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden