Soluna Samay er stolt af ny single

Grandprix-sangerinden Soluna Samays er stolt af sit bud på årets nye sommerhit, der har premiere i dag.

Soluna Samay er stolt af ny single

Melodi Grandprix-sangerinden Soluna Samay præsenterer mandag sit bud på dette års sommerhit: "Come Again (The Quetzal)", der er skrevet af Soluna Samay, Chief 1, Remee og Isam B.

Sangen er ifølge Samay en kombination af sommerrytmer fra Guatemala, hvor hun er vokset op, og en konstatering af, at selvom hun røg ud af Melodi Grandprixet, så kommer hun stærkt tilbage.

- Grandprixet var bare starten, og her kommer vi med en ny sommersang! Samtidigt er der noget symbolisme i form af fuglen Quetzal, som begår selvmord, hvis den er fanget. Den symboliserer friheden og det at give slip, forklarer Samay overfor Ritzau.

Og den 21-årige sangerinde er også både stolt og glad over samarbejdet og sin hurtigt voksende karriere.

- Samarbejdet kom ud af det blå, og de fandt mig på Facebook. Tiden det sidste halve år har været en virkeligt fantastisk rejse. Jeg er utrolig heldig, at de gider bruge så meget tid på mig, fortæller Samay.

Hun værdsætter hver og en af sine nye musiske samarbejdspartnere, da det ifølge hende er kombinationen af de tre, der passer perfekt til hendes musik og bedst bevarer hendes egen stil.

- Isam B er meget poetisk og har været meget med i sangskriverprocessen, Chief 1 har været rigtig god til at producere og finde den rigtige følelse i musikken, og Remee er fantastisk til at skrive sange og få det til at ske, konstaterer Samay.

Helt konkret har Remee gjort det muligt for den unge sangerinde at skrive kontrakt med Sony Music for kun en måned siden, hvilket betyder, at albummet vil udkomme i hele 7 europæiske lande: Danmark, Norge, Sverige, Tyskland, Schweiz, Østrig og Holland.

De sidste måneder har været travle for den kun 21 årige Soluna Samay, og det ser ikke ud til at ændre sig foreløbig.

Pladeselskabet RE: A: CH, bestående af Remee og Chief 1 er i studiet med Soluna for at færdiggøre sangerindens kommende album. Efterspørgslen er stor, og den næste måned tager hun på en PR-tur i Tyskland, hvor hun blandt andet skal optræde til et stort tv show.

I aften er der premiere på singlen i Aftenshowet på DR klokken 19.05, når Soluna Samay gæster programmet. Et preview af singlen kan høres på YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=jRQfw7_7OlI&feature=youtu.be

/ritzau/