Solvarme forsinkes ikke

Solvarmeanlæg opføres næste år trods uenighed om jordpriser

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

DRONNINGLUND:Arbejdet med at etablere solvarmeanlæg i Dronninglund ventes stadig at kunne komme i gang til foråret, selv om der er uenighed om betalingen for en del af det areal, solcellerne skal rejses på.

Det er nødvendigt med ekspropriation, fordi Dronninglund Fjernvarmeværk og ejeren af det ene areal, Lars Peter Simonsen, ikke kan blive enige om prisen.

Advokat Erik Bo Sørensen, der er advokat for Dronninglund Fjernvarmeværk, mener, at ca. 200.000 kr. pr. hektar er en passende pris, mens gårdejeren vil have ca. 300.000 kr. pr. hektar.

Erik Bo Sørensen kunne tillige fortælle, at prisen på landbrugsjord er faldet.

- Der handles til 125.000-135.000 kr. pr. hektar. Hertil skal lægges en ulempeerstatning.

Ejendomsformidler Jens Arne Hedegaard, der repræsenterede Brønderslev Kommune, og som var mødeleder, oplyste, at udvalget vil finde en pris, som senere skal godkendes af byrådet.

Dronninglund Fjernvarmeværk håber at kunne komme i gang til foråret, og meget tyder på, at ekspropriationen ikke får indflydelse på disse planer.

Formand for Dronninglund Fjernvarme, Carsten Møller Nielsen, siger, at målet er at komme i gang med at opføre anlægget i begyndelsen af 2013.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.