Som i mormors barneår

Købmandsforretning genopstår

Købmandslivet bliver som i gamle dage. Privatfoto
Brønderslev 9. september 2016 09:20

BRØNDERSLEV: I gamle dage var alt større, bedre og holdt meget længere! Sådan siger de ældre generationer tit, når de er ude at handle. Servicen er heller ikke, hvad den har været i en verden med supermarkeder med selvbetjeningskasser. Nej, de gode gamle dage, hvor mor gik til købmanden for at sælge sine æg og købe kaffe, ost og klipfisk med hjem, og børnene måske var heldige at få et kræmmerhus med bolsjer, er desværre talte...

Nej de er da ej, lyder det fra museumsinspektør Jens-Christian Hansen fra Museerne i Brønderslev Kommune. Lørdag holder Vildmosemuseet købmands- og markedsdag, og tiden skrues tilbage til den gode service og de varer, du slet ikke vidste, at man stadig kan få.

- Butikken vil dufte af friskmalet kaffe, klipfisk og ost, og der er gammeldags slik i hånddrejede kræmmerhuse som på oldemors tid. Jeg tør i hvert fald godt garantere børnene, at bolsjerne er lige så store som på oldemors tid, griner Jens-Christian Hansen.

Som i gamle dage kan man købe lokalt producerede varer af høj kvalitet på museet. Biavlerforeningen Vendsyssel sælger bl.a. honning og laver lys af bivoks. Er man til kunsthåndværk, kan man besøge Jerslev Husflid, der strikker, sælger filtede ting og smykker eller møde trædrejer Bjarne Andersen og billedkunstner Emma Svensson.

Der er i øvrigt stadig ledig plads for nye handlende - også hvis man får lyst til at sælge sine gamle ting på museets bagagerumsmarked. Her er man fortsat meget velkommen til at kontakte Vildmosemuseet og aftale nærmere.

Arrangementet åbnes klokken 10 af borgmester Mikael Klitgaard.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...