Udland

Somalias Shebab tilbyder kameler for Obama

Muslimske oprørere i Somalia svarer igen på USA's tilbud om en milliondusør for tip om syv Shabab-ledere.

Somalias Shebab tilbyder kameler for Obama

Oprørere fra Somalias al-Qaeda-allierede Shebab driller USA, der har tilbudt op til 33 millioner dollar (200 millioner kroner) for tip, der kan føre til pågribelsen af gruppens øverste ledere.

Shebab-lederne svarer, at de vil give 10 kameler til enhver, der kan hjælpe med at lokalisere præsident Barack Obama.

USA's udenrigsministerium udlovede torsdag syv millioner dollar i dusør for oplysninger om, hvor Shebabs leder, Ahmed Abdi aw-Mohammed, der er bedre kendt som Godane eller Abu Zubayr, gemmer sig.

- Jeg kan forsikre om, at den slags aldrig vil afholde os fra at fortsætte den hellige krig imod dem, siger en anden højtstående Shebab-leder, Fuad Mohamed Khalaf, eller Shongole, i en meddelelse flere steder på nettet.

- Der er ikke noget nyt i, at vantro vil betale for at få muslimske ledere dræbt. De gjorde det allerede, da de tilbød kameler for profeten Mohammeds hoved, og dollaren er dagens kamel, siger han.

Han refererer til et tilbud om 100 kameler for Mohammed, da han flygtede fra Mekka til Medina ifølge Koranen.

- Den, der fortæller mujahedinkrigere, hvor de kan finde Obama, vil få 10 kameler, og for udenrigsminister Hillary Clinton vil vi tilbyde 10 haner og 10 høns, tilføjer Khalaf.

USA's udenrigsministerium siger i en erklæring om dusøren for syv Shebab-ledere, at "gruppen er ansvarlig for drab på tusindvis af somaliske civile, fredsaktivister, internationale hjælpearbejdere, journalister og fredsbevarere fra Den Afrikanske Union".

Shebab kontrollerer fortsat store dele af det sydlige Somalia, men styrker fra Den Afrikanske Union, regeringsstyrker og etiopiske soldater har i de seneste måneder generobret en række nøglestillinger fra oprørerne.

/ritzau/AFP