Udland

Somalisk leder udpeger kvindelig udenrigsminister

Noget så sjældent som en regering er på vej i Somalia. Den nominerede udenrigsminister er kvinde.

Somalisk leder udpeger kvindelig udenrigsminister

Somalia har fået en nomineret regering, som skal forsøge at trække landet ud af det politiske kaos, der har præget Somalia på Afrikas Horn siden præsident Siad Barres fald i 1991.

Landet har ikke haft en central regering siden da, men nu er der udpeget en ny regering, der så skal forsøge at blive godkendt af parlamentet.

Premierminister Abdi Farah Shirdon Sain siger, at han nu er klar med sin regering, og udenrigsministeren er en kvinde.

- Efter lange diskussioner og konsultationer har jeg udnævnt en regering, som kun har 10 medlemmer. Blandt dem er en kvindelig udenrigsminister, og det er første gang i Somalias historie, siger premierministeren.

Kvinden er Fowsiyo Yusuf Haji Adan, der kommer fra den selverklærede uafhængige stat Somaliland, og som har levet i Storbritannien i en lang periode.

- Min nominering til posten som udenrigsminister er historisk for Somalia og specielt for kvinder i Somalia. Det vender en ny side i vort lands politiske historie og vil føre til succes og velstand, siger den nominerede udenrigsminister.

Premierministerens administration skal, hvis den bliver godkendt, overtage magten fra det vestligt støttede overgangsstyre, som har fungeret i otte år, men som har været plaget af korruption og problemer med at holde ro i landet.

Said blev udpeget til premierminister i oktober.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.