Somaliske pirater kan ikke stilles for retten i Danmark

Anklagemyndighed opgiver at retsforfølge ni formodede somaliske pirater i Danmark, oplyser Forsvarsministeriet

Somaliske pirater kan ikke stilles for retten i Danmark

Danmark opgiver at retsforfølge de ni formodede pirater fra Somalia, som siden 10. november har været i dansk varetægt på krigsskibet Esbern Snare.

De formodede pirater er lørdag eftermiddag overdraget til Seychellerne for at blive retsforfulgt, oplyser Forsvarsministeriet.

- Med overdragelsen af de ni formodede pirater til Seychellerne har vi endnu engang vist, at Danmarks og den internationale indsats ved Afrikas Horn fungerer og gør en væsentlig forskel, siger forsvarsminister Nicolai Wammen (S) i en pressemeddelelse.

- Jeg er tilfreds med og taknemmelig over, at Seychellerne vil påtage sig så stort et ansvar for pirateribekæmpelse i regionen, tilføjer ministeren.

Det fremgår af pressemeddelelsen, at den danske anklagemyndighed har vurderet, at man ikke kunne stille de formodede pirater for retten i Danmark, og i stedet skal de altså stilles for retten i Seychellerne.

Det er tredje gang, at Seychellerne har sagt ja til at modtage pirater tilbageholdt af Danmark.

Soldater fra Esbern Snare pågreb de ni formodede pirater natten til den 10. november i farvandet ved Somalia, og siden har de været holdt tilbage på det danske krigsskib.

De formodede pirater, som ifølge Forsvarsministeriet alle er somaliere, blev tilbageholdt efter angreb på et kinesisk handelsskib og det danskflagede skib Torm Kansas.

De ni formodede pirater blev varetægtsfængslet in absentia i Københavns Dommervagt - sigtet for forsøg på at kapre Torm Kansas.

Det skete, efter at rederiet Torm meldte piratangrebet til politiet.

Hverken pirater eller besætning kom noget til ved angrebet på Torm Kansas, og der skete ifølge Torm heller ingen skade på skibet. Bevæbnede vagter om bord affyrede varselsskud, og det fik piraterne til at opgive angrebet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.